7 звездни личности и техните тайни за успех


7 звездни личности и техните тайни за успех
Снимка: Getty Images

Повечето успешни хора имат много общи неща. Например тяхното ежедневие обикновено има добре балансиран и стриктно организиран дневен график, който им помага да както в кариерата, така и в личния им живот.

Днес ви представяме 7 успешните личности и техните тайни за мотивация:

1. Дженифър Анистън: Става рано

Вероятно сте чували, че повечето успешни хора са ранни птици и Дженифър Анистън не е изключение. Всеки ден тя става в 4:30 сутринта и веднага започва да изпълнява сутрешните си ритуали. Джен измива лицето си със сапун, пие гореща вода с лимон, след което медитира в продължение на 20 минути. Ранното ставане ѝ позволява да стартира деня и да има малко време за себе си, преди да започне да върши задачите си.

Вижте още: Ако сте в раздяла, прочетете тази притча

2. Опра Уинфри: Медитация

Опра започва всяка сутрин с 20 минути медитация, като не пропуска празниците и уикендите. Тя казва, че седенето в тишина я изпълва с надежда, чувство на удовлетворение и дълбока радост. Ако обаче бърза, тя медитира само 10-12 минути, но два пъти на ден.

3. Ричард Брансън: Прекарвайте време със семейството си

Без значение какво ще прави по-късно, Ричард се събужда около 5 сутринта, тренира и закусва. Най-важната част от сутринта му обаче е прекарването на времето със семейството му. Брансън казва, че малко качествено семейно време му дава настроение, преди да се заеме с работата. Според някои проучвания това също така намалява стреса, подобрява здравето и удължава живота ви.

Вижте още: Много силна молитва към Св. Анна за зачеване и здраве

4. Джесика Алба: Тренирайте с приятелите си

Актрисата признава, че упражненията не са любимата ѝ дейност, но ѝ помагат да намали стреса, а приятелите ѝ винаги я мотивират да правят заедно часове по йога или спининг.

5. Кейт Хъдсън: Направете ледена баня за лицето си

Кейт Хъдсън обикновено се събужда с помощта на ледена баня. Тя научила този трик от гримьор, с когото работила, и започнала да го прави всяка сутрин.

За да си направи ледена баня за лице, Кейт използва купа, пълна с много лед и малко вода. Тя забива лицето си и се опитва да остане там колкото може по-дълго. Тази смразяваща вана я събужда много бързо, а също така омекотява кожата на лицето ѝ и ѝ придава блясък.

6 Марк Зукърбърг: Елиминирайте изборите

Разбира се, наличието на много възможности за избор може да изглежда страхотно и дори луксозно за някои от нас. Но когато бързате сутрин, губенето на тези ценни минути да решите какво да облечете или да ядете може всъщност да превърне деня ви в пълна катастрофа. Ето защо много богати и успешни хора доброволно са избрали да елиминират решенията си през целия ден.

Един от най-добрите примери за това е Марк Зукърбърг, който признава, че има около 20 еднакви сиви тениски в гардероба си. Тази липса на избор му помага да избегне умората от вземане на решения и да съсредоточи вниманието си върху бизнеса.

Вижте още: Най-силната притча за надеждата 

7. Стив Джобс: Припомнете си мечтите си

В речта си пред абсолвенти в Станфорд Джобс каза, че всяка сутрин се поглежда в огледалото и си задава един и същ въпрос: „Ако днес беше последният ден от живота ми, щях ли да искам да правя това, което правя днес? ” Винаги, когато отговорът му бил „не“ твърде много дни подред, той бил сигурен, че трябва да промени нещо в живота си. Този вид преоценка на работата и желанията му всеки ден му помогна да преследва мечтите си, без да забравя за истинската си същност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама