Алисия Викандер - шведката, която завладя Холивуд


Алисия Викандер - шведката, която завладя Холивуд
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-вероятно не сте чували шведския град Гьотеборг, но именно там преди 29 години е родена актрисата Алисия Викандер.

Звездата не се вписва в типичната представа за шведка - нито има светли очи, нито е блондинка.

Започва да играе от малка и постепенно си пробива път в света на голямото кино, печелейки "Оскар" за "Най-добра поддържаща роля" за изпълнението си "Момичето от Дания".

Актрисата, която е омъжена за колегата си Майкъл Фасбендър, определено е едно от най-търсените имена в Холивуд и напълно разбираемо.

Макар че често попада в светските медии, днес ще ви издадем 7 факта за нея, които най-вероятно не знаете.

1. Първоначалната й мечта е да стане балерина, затова от дете танцува професионално и посещава различни курсове. Контузва се в тийнейджърските си години, което слага край на кариерата й на танцьорка.

2. Викандер кандидатства в правно училище и е приета, но преди да започнат часовете, изиграва главната роля във шведския филм "Pure" през 2010 и решава напълно да се посвети на киното.

3. Запознава се със сегашния си съпруг Майкъл Фасбендър на дансинга през 2013 на филмовия фестивал в Торонто. Двамата се влюбват, снимайки "Светлина между два океана".

5. Aлисия много обича да играе игри по време на партита.

6. В момента живее заедно с мъжа си в Лисабон, Португалия.

7. Викандер се определя като феминистка и често публично изказва своето мнение за неравноправието между половете и пренебрегването на жените в кино индустрията.

И след като разбрахте тези интересни факти за нея, вие препоръчваме да я гледате на София Филм Фест (7-18-29 март). Алисия играе във филма на немския режисьор Вим Вандерс - "Потапяне".

В него актрисата влиза в роклята на биоматематик, която работи на голяма дълбочина по проект, чиято цел е да докаже теорията й за произхода на живота на нашата планета. Даниел Флиндърс, както е името й в лентата, се запознава с тайния агент Джеймс Мор (Джеймс Макавой) в Нормандия и бързо разбира, че са родени един за друг. Какво се случва обаче, когато трябва да се разделят, за да замине той за Сомалия, където впоследствие е взет за заложник? 

Както казва Пиърс Хендлинг от Международния филмов фестивал Торонто за "Потапяне": "Това е една болезнена любовна история, която се сблъсква с неконтролируеми сили".

Вижте кога може да гледате Алисия и "Потапяне" на София Филм Фест ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама