Джоли и Полтроу били сексуално тормозени от продуцент


Джоли и  Полтроу били сексуално тормозени от продуцент
Снимка: Getty Images/Guliver

Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, както и редица други американски актриси, обвиниха в сексуален тормоз известния продуцент Харви Уейнстейн.

Както Полтроу споделя пред "Ню Йорк таймс", това е станало когато тя е била на 22 години. Уейнстейн й предложил роля във филма "Ема" (1996 г.) по романа на Джейн Остин. Според актрисата, преди началото на снимките продуцентът я повикал в хотелската си стая. По време на срещата той й предложил да влезе в спалнята, за да я масажира. Тя отхвърлила предложението на Уейнстейн, а по-късно за случилото се с него разговарял актьорът Брад Пит, с когото Полтроу се срещала по това време. Уейнстейн я предупредил да не разгласява случилото се. "Мислех, че ще ме уволни", спомня си актрисата.

Джоли също съобщи, че е била тормозена от продуцента в края на 90-те години на миналия век. "Имах изключително негативен опит с Харви Уейнстейн в моята младост, затова реших никога да не работя с него и да предупреждавам другите", каза актрисата. Джоли отбеляза, че също е отхвърлила негови сексуални предложения. Тя подчертава, че "поведението му към жените е неприемливо".

Миналата седмица "Ню Йорк Таймс" публикува материал след журналистическо разследване, в което се посочва, че в течение на около 30 години Уейнстейн е оказвал сексуален тормоз на служителки на компанията, в която е работил. Продуцентът търсел интимна близост с тях в замяна на съдействие в кариерното им развитие. Във вторник сп. "Ню Йоркър" съобщи, че три жени обвиняват Уаейнстейн в изнасилване.

Харви Уайнстийн е сред най-успешните продуценти в Холивуд. Първите му големи успехи идват, когато заедно с брат си стават основатели на "Мирамакс филмс". Студиото продуцира касови и награждавани филми като "Влюбеният Шекспир", "Криминале", "Спасяването на Редник Райън" и т.н. Двамата братя продават "Мирамакс" на "Дисни" през 1993 година, а през 2005 година основават "Уейнстейн къмпани". Следват нови успехи със заглавия като "Речта на краля", "Джанго без окови" и други.

Преди два дни Харви Уайнстийн беше уволнен от ръководството на студиото, на което е съосновател, заради сексуален тормоз на работното място след разследването на "Ню Йорк таймс". Бордът на директорите на "Уайнстийн къмпани" посочва, че решението е взето "в светлината на нова информация, постъпила в последните няколко дни".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама