Джоли: Бях изгубена и се чувствах незначителна


Джоли: Бях изгубена и се чувствах незначителна
Снимка: Getty Images/Guliver

Шест деца, "Оскар", безупречно изпълнение на хуманитарните задължения и... развод. Травмираната, но оцеляла Анджелина Джоли коментира живота си след Брад Пит в едно искрено интервю за Le Figaro.

"Моята женственост може да варира в зависимост от контекста. Налага ми се да съчетавам няколко статуса - на актриса, режисьор, активистка, майка на шест деца. Обстоятелствата след развода наложиха да се преместя в Лос Анджелис, защото Брад иска да живее там", споделя Джоли.

Тя допълва, че несъмнено ролята ѝ на майка е над всичко:

"Сутрин се събуждам майка. Според мен така ще бъде днес, утре и винаги. След като станем родители, ние вече сме други същества, вече не принадлежим на себе си. Целият ми живот и избори се определят от живота на децата ми. Техните потребности и приоритети са моят основен приоритет и съм много внимателна към всичко, което може да им повлияе или да им навреди. Затова се чувствам майка винаги и само когато са на училище мога да пристъпя към хуманитарната си и политическа работа. Едва когато приключа със задълженията си, мога да се посветя на киното."

"Известно време не съм снимала филм и това е отличен опит, когато ти е зле и излизаш от затрудненото положение. Да играеш силен персонаж е своеобразна форма на терапия. Превъплъщението в образа на силен персонаж може да ти помогне да се възстановиш, когато не се чувстваш добре", разказа още Джоли. 

"Хората искат да ме виждат такава, каквато винаги съм била. Така вместо да смекча "дивата" си страна, те я подчертават. Възприемам живота си като път. Винаги търся свободата и ако понякога изглеждам смела, то е защото аз наистина не избирам благоразумието или умереността... Всеки ден се карам да правя неща, които ме смущават и плашат. Никога не съм ограничавала живота си в условията на физически или емоционален комфорт: стремя се да изпитвам реалността", казва още тя в интервюто.

За отношенията си с Брад Пит актрисата споделя:

"Не зная каква е моята съдба, но съм убедена, че се намирам в преходен период. Това е като завръщане вкъщи, връщане към себе си. Защото бях малко изгубена... Това се случи в края с моите отношения с Брад, а после в началото на нашата раздяла. Това беше сложен момент, в който не се познавах... станах по-малка, незначителна. Чувствах истинска и дълбока мъка, беше ми болно. От друга страна беше интересно да възстановя връзката с това смирение и тази незначителност, която усещах. В края на краищата това е много човешко. Освен това имах проблеми със здравето. Всички тези неща се настаняват в нас и напомнят, преди всичко, възможното завръщане към радостите на живота. Аз отново трябва да открия радостта."

"Обществото оказва голям натиск върху жените, като иска да съчетават в себе си женственост и всемогъщество. Това не е лесно. Вървейки по пътя си, ние сме принудени да се сражаваме, съпротивляваме... Изискват се толкова много усилия, за да придобием мекост. Всеки ден виждам хора, за които животът не е подарък, но пожелавам на нас и на себе си също - да се смекчим, живеейки в този толкова жесток свят", категорична е актрисата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама