Принцеса Даяна и любовта, която й струва живота


Принцеса Даяна и любовта, която й струва живота

Точно на тази дата преди 20 години светът губи най-обичаната си принцеса - Даяна. На 31 август 1997 тя загива на 36 години при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с приятеля си Доди ал Файед и техния шофьор Анри Пол.

През целия си живот тя е водена от едно единствено нещо - любовта. Любов, която й струва живота. 

20-годишната Даяна Спенсър се омъжва за принц Чарлз на 29 юли 1981. Кралското семейство го принудило да се ожени за нея, тъй като му било време да създаде семейство. Но този брак носи само нещастие и на двамата, тъй като принцът остава верен на Камила Паркър, за която в крайна сметка се жени през 2005.

Обичаната принцеса има две деца от принц Чарлз - принц Уилям и принц Хари. Бракът им не е щастлив и макар че дълго време се опитват да прикрият проблемите си, след поредица от изневери се развеждат през 1996.

След развода с него тя се занимава със собствените си интереси в областта на филантропията, музиката, модата (научете повече за стила й туки пътуванията. 

One of the worlds most iconic women 💔 20 years today we lost a beautiful soul .

A post shared by Syndal's Bridal Dry Cleaners (@syndals_bridal_dry_cleaners) on

Трагичната й смърт прекъсна амбициите й, сред които да направи света още по-добър за бедните, за нещастните и както самата казваше "за онези, които не могат да се грижат сами за себе си".

Принцеса Даяна се превърна от срамежлива тийнейджърка с аристократично потекло в олицетворение и символ на всяка една борбена жена и майка по света.

Ето и няколко нейни вдъхновяващи цитата:

"Правете само това, което ви казва сърцето."

"Направете нещо добро, без да очаквате някакви благодарности или отплата, знаейки, че някой ден някой може да направи същото за вас."

"Прегръдките могат да направят много добри неща, особено за децата."

"Ще се боря за своите деца на всички нива, така че те да достигнат потенциала си на човешки същества и в публичните си задължения."

"Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани."

"Не искам скъпи подаръци и не искам никой да ме купува. Имам всичко, което искам. Искам просто някой, който да е до мен и да ме кара да се чувствам в безопасност."

"Семейството е най-важното нещо на света."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама