Забъркаха Ема Уотсън в офшорен скандал

  • Забъркаха Ема Уотсън в офшорен скандал
    Дата: Снимки: Getty Images
Дата: 11.05.2016 Снимки: Getty Images
Iwoman.bg

Английската актриса и модел Ема Уотсън, известна главно с ролята на Хърмаяни Грейнджър в поредицата филми за магьосници "Хари Потър” попадна в "Панамски документи”. Това стана след като си купи къща в Лондон за 2,8 милиона паунда, пише "Таймс” във вторник.

Според "Таймс” Ема Уотсън се е възползвала през 2013 година от услугите на панамската компания "Мосак Фонсека”, която регистрира на свой ред фирмата Falling Leaves, чрез която е купена къщата. По-рано говорител на актрисата обяви, че тази операция е извършена с цел "сключване на анонимна сделка”, а не за избягване на плащане на данъци”.

"Панамското досие” включи и други знаменити британци – музикантите Мик Джагър, Боб Гелдоф, Ринго Стар, бившия футболист Анди Коул, както и Марк Татчър – сина на бившата желязна лейди на Беликобритания – премиера Маргарет Тачър, припомня ТАСС.

Световният скандал, който пламна с изтичането на информация за компании и индивидуални клиенти на офшорната адвокатска кантора, разгоря дебата за избягването на плащане на данъци, често заобикалящо законодателството на страната на произход и помощта за укриване на финансови потоци, включително от престъпна дейност.

Източниик: БГНЕС

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.