Анджелина Джоли с трогателна история от посещението си в Украйна (СНИМКИ)


Анджелина Джоли с трогателна история от посещението си в Украйна (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Анджелина Джоли използва социалните мрежи, за да разкаже трогателен разказ от изненадващото ѝ посещение в Украйна в края на април.

"Докато бях в Лвов преди няколко дни, ми показаха "специален камък", открит от едно малко момиче. Момиченцето го беше намерило и не бе осъзнало, че вместо с камък, всъщност си играе с парче шрапнел от бомба. Попадайки в дланта ви, то е по-тежко, отколкото бихте очаквали. Блясъкът и необичайната му природа сигурно са привлекли вниманието на детето", разказва 46-годишната актриса в профила си в Instagram, където качи снимки от срещата си с украинските деца.

Джоли посети западния град Лвов, в близост до границата с Полша. Тя е специален пратеник за бежанците на ООН, но Върховният комисариат на организацията няма общо с визитата ѝ. 

Актрисата посети железопътната гара, където пристигат множество семейства, бягащи от районите с най-тежки сражения. Джоли бе забелязана още в болница, където се лекуват деца, пострадали от ракетния удар на руската армия по гара Краматорск, както и в местен интернат. Тя заяви, че иска да помогне на пострадалите, да види как войната се отразява на живота им и да вдъхне кураж на доброволци и медици.

"Когато бомба или снаряд се взриви, остри фрагменти от тежък метал се врязват в телата на хората, намиращи се в близост до мястото на удара. На много от децата, с които се срещнах след бомбардировката на гарата в Краматорск, наскоро им бяха отстранили парчета шрапнели от телата - труден и болезнен процес. Фрагментите, намиращи се в близост до жизненоважни органи, са твърде опасни за отстраняване и са останали в телата на някои от децата", разказва Анджелина Джоли.

"Няма никакъв смисъл от подобни вреди за децата, които надхвърлят физическото нараняване и се изразяват в емоционалните и психическите прояви на травмата", пише актрисата. "Борбата за прекратяване на една война като тази в Украйна трябва да е надпревара за ограничаване на броя на жертвите, убитите, ранените, разселените и емоционално травмираните всеки ден", добавя тя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама