Бен Стилър стана посланик на добра воля към ООН за бежанците


Бен Стилър стана посланик на добра воля към ООН за бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският актьор, комик, режисьор, сценарист и продуцент Бен Стилър е назначен за посланик на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН). Това съобщи службата в Женева.

В отговор Бен Стилър заяви: "Аз съм горд и за мен е огромна чест да изпълнявам ролята на посланик на добра воля на ВКБООН - организация, която работи неуморно по целия свят, за да помогне на мъже, жени и деца, които бягат от войната, терора и преследването". Това изявление актьорът даде на първата си благотворителна мисия до Гватемала. Той посети бежанци в тази страна, които е трябвало да напуснат домовете си в Централна Америка поради насилие и засилваща се престъпност.

"Семейството, с когото се запознах в Гватемала, заедно с децата си са били подложени в миналото на невъобразим страх и насилие. ВКБООН, заедно със своите партньори, им оказва подкрепа, осигурява им защита и подслон," каза Стилър, добавяйки, че като посланик на добра воля ще направи всичко по силите си, за да защити бежанците и да ангажира още хора в предоставянето на помощ.

Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди вярва, че "Бен ще бъде добър посланик на добра воля". "Аз лично съм виждал неговата ангажираност към защита на бежанците в света и изключителната му способност да говори за сложния проблем с миграцията по ясен, страстен и убедителен начин.“

Стилър подкрепя програмите на ВКБООН от 2016 г. насам. Той се е срещал с бежанци в Германия и Йордания, а също е участвал в проекти, насочени към подобряване на положението на разселените лица.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама