Благородно: Стилиян Петров дари над половин милион лева за апаратура на болници


Благородно: Стилиян Петров дари над половин милион лева за апаратура на болници
Снимка: Lap.bg

Зад огромните спортни постижения на един от най-успешните ни родини футболисти - Стилиян Петров, се крие човек с голямо сърце, чиято благотворителност няма граници.

Вижте още: На 75-години почина най-възрастната родилка у нас

Медицинска апаратура и оборудване за над половин милион лева закупи и дари фондацията на бившия капитан на националния отбор по футбол, "Селтик" и "Астън Вила". Апаратурата ще бъде дарена на 10 болници в страната. Средствата за нея са събрани от организирания от Стилиян Петров на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв, като от тях за 585 000 лв са закупени жизненоважни медицински уреди и апаратури.

"Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха", обясни Стилиян Петров, пише "България Днес".

С остатъка от средствата, събрани от "Мача на надеждата", Стилиян Петров и съпругата му Паулина ще помогнат финансово на хора с онкологични заболявания. За трудното решение на кого точно да бъдат дарени пари семейство Петрови ще разчита на експертното мнение на екип от специалисти, за да може сумата да бъде разпределена най-справедливо, ефективно и прозрачно.

Вижте още: Камелия разкри истината за отношенията със съпруга ѝ (ВИДЕО)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама