Брад Пит с първа изложба, вижте скулптурите му (СНИМКА)


Брад Пит с първа изложба, вижте скулптурите му (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

Брад Пит никога не е крил, че е човек на изкуството. За първи път той представи свои скулптури край езеро във Финландия, съобщиха от музея за изкуство „Сара Хилден“.

Скулптурите на Пит бяха показани от самия актьор в събота като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на австралийския алтернативен рокер Ник Кейв.

"За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него. Просто се чувствам правилно", каза Пит пред финландската телевизия Yle на церемонията по откриването.

Творбите на Пит включват гипсово пано, "изобразяващо престрелка", и серия силиконови скулптури във формата на къща.

"За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сгрешил", каза Пит на откриването.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада скандинавската страна, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

"В този смисъл това е вълнуващо и чудесно", заяви главният куратор Сариане Сойконен пред АФП.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и "събитията в личния живот на Хаусаго", каза Сойконен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама