Брад Пит съди Анджелина Джоли, ето защо


Брад Пит съди Анджелина Джоли, ето защо
Снимка: Getty Images

Брад Пит обвинява бившата си съпруга Анджелина Джоли, че е "искала да му навреди" с продажбата на нейния дял от общата им винарна във Франция, съобщи "Би Би Си", като цитира съдебни документи.

Актрисата реши да продаде своята част на руски олигарх, а актьорът заведе дело срещу нея заради това. Пит е на мнение, че заради решението си Джоли го е принудила да бъде партньор с "непознат с отровни асоциации и намерения".

Актрисата засега не е направила коментар.

Двойката закупи дял във френската компания "Миравал", включващ жилищна сграда и лозе в Южна Франция през 2008 г. Шест години по-късно Пит и Джоли сключиха брак там.

Според твърденията на актьора с бившата му съпруга са се договорили да не продават дяловете си без изричното разрешение на другия.

В правни документи, получени от информационната агенция Прес асосиейшън, се твърди, че без знанието на Пит Анджелина Джоли е продала своя дял на базиран в Люксембург производител на спиртни напитки, контролиран от руския олигарх Юрий Шефлер.

Актьорът изтъква, че сам е разработил винарната, а Джоли няма принос за това. Той също така твърди, че при закупуването на имота е платил 60 на сто от цената, а Джоли - 40 процента. Тогава двамата платиха около 25 милиона евро.

През 2016 г. тя подаде молба за развод, а миналата година реши да продаде дяла си във винарната. През септември Пит каза, че няма да се противопостави на продажбата, при условие че лично одобри купувача. Въпреки това още през октомври актьорът разбра, че частта на бившата му съпруга вече е собственост на компания, контролирана от руски олигарх.

Пит настоява, че Джоли умишлено е скрила подробностите по сделката от него и тя трябва да бъде анулирана. Според Пит с решението си бившата му жена е съсипала възможностите той да управлява френската винарна.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама