Брад Пит е купил внушително историческо имение (СНИМКИ)


Брад Пит е купил внушително историческо имение (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Исторически дом, построен върху крайбрежна скала, е най-новото допълнение към впечатляващото портфолио от недвижими имоти на Брад Пит. Холивудският актьор е любител на архитектурата, така че не е изненада, че еплатил 40 милиона долара за величествената обител, известна като “D.L.James House” на името на американския писател, който поръчва строежа през 1918 година.

Разположена в планините Кармел в Калифорния, къщата е проектирана от Чарлз Съмнър Грийн, който заедно с брат си Хенри имал влиятелната архитектурна фирма от 20-ти век „Greene and Greene”. Поддръжници на движението за изкуства и занаяти, двамата били известни със своите нестандартни постройки и великолепни, ръчно правени мебели.

Отклонение от типичните дървени композиции от махагон и тиково дърво, въпросната къща, известна още като „Seaward“, е построена от местен пясък и гранит. В резултат на това внушителната къща се слива безпроблемно с околните скали. Средиземноморски керемиден покрив и сводести прозорци подобряват екстериора. Вътре местната флора и фауна като чайки, водорасли и миди са включени в издълбани мраморни детайли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама