Джони Деп загуби делото за клевета


Джони Деп загуби делото за клевета
Снимка: Getty Images/Guliver

Джони Деп загуби делото за клевета, което бе завел срещу издателя на в. "Сън".

57-годишният актьор съдеше News Group Newspapers и главния редактор на вестника Дан Утън, тъй като в негова статия от 2018 година той е нарекъл холивудската звезда "бияч на съпруги".

"Приемам, че ответниците показаха, че думите, които са публикували, са верни по същество... следователно искът се отхвърля", се посочва в решението на съдията.

Деп се ожени за Хърд през 2015, като официално се разведоха през 2017 след тежки обвинения за домашно насилие от нейна страна.

Процесът стартира през юли тази година в Лондон. По време на показанията двамата актьори взаимно се обвиниха в семейни скандали, побоища, злоупотреба на алкохол и наркотици.

Амбър Хърд каза в съда, че Деп многократно я е заплашвал, че ще я убие. Тя също така го обвини във вербална и физическа злоупотреба, включително крещене, псувни, отправяне на заплахи, удряне, плесници, ритане, удари с глава и задушаване, както и в "изключително контролиращо и сплашващо поведение".

От своя страна звездата от "Карибски пирати" изтъкна, че никога не е упражнявал насилие върху бившата си съпруга. Според него твърденията ѝ са лъжа, наричайки я "пресметлива и самовлюбена социопатка". Според думите му, всъщност тя е тази, която е била агресивна и дори го е ранила няколко пъти, като го е замеряла с бутилки от алкохол.

Вестник "Сън" определиха решението на съда като победа за свободата на медиите.

'"Сън зае позиция и води кампания в защита на жертвите на домашно насилие от повече от двадесет години. Жертвите на домашно насилие не бива да бъдат заглушавани и благодарим на съдията, както и на Амбър Хърд за куража ѝ да даде показания пред съда", каза говорител на медията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама