Дъщерята на Елвис Пресли почина на 54


Дъщерята на Елвис Пресли почина на 54
Снимка: Getty Images

Лиса Мари Пресли, певица и единствена дъщеря на рокендрол легендата Елвис Пресли, почина вчера, след като беше откарана по спешност в болница в района на Лос Анджелис, съобщи майка ѝ Присила, предаде "Ройтерс".

"С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна", съобщи в изявление Присила Пресли. "Тя беше най-страстната, силна и любяща жена, която познавам. Молим да не бъдем безпокоени докато се опитваме да се справим с тази дълбока загуба", се казва в изявлението на Присила Пресли.

54-годишната Лиса Мари Пресли e претърпяла сърдечен арест в дома си в предградието на Лос Анджелис Калабасас, според сайта TMZ. След това е била откарана по спешност в болница.

Лиса Мари е родена през 1968 г. и беше собственичка на имението "Грейсланд" в Мемфис, което е популярна туристическа атракция. Тя е на девет години, когато Елвис умира в "Грейсланд" през 1977 г.

Музикалната кариера на Лиса Мари започва с дебютния албум от 2003 г. "To Whom It May Concern", последван от "Now What" през 2005 г. И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200. Третият ѝ албум, "Storm and Grace", е издаден през 2012 г.

Лиса Мари се е женила четири пъти. Омъжва се за поп звездата Майкъл Джаксън през 1994 г., само 20 дни след развода с първия си съпруг музикант Дани Киоу. Известната двойка се развежда през 1996 г., докато Джаксън се бори с обвиненията в сексуален тормоз на деца.

Пресли се жени за актьора Никълъс Кейдж, голям фен на баща ѝ, през 2002 г. Кейдж подава молба за развод четири месеца по-късно.

Четвъртият ѝ брак е с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд. Разводът им е финализиран през 2021 г.

Лиса Мари имаше четири деца. Единственият ѝ син, Бенджамин Киоу, почина през 2020 г. на 27 години. Дъщерята Райли Киоу, на 33 години, е актриса. Другите ѝ две дъщери са 14-годишните близначки Харпър и Финли Локууд.

На 10 януари Лиса Мари беше сред гостите на тазгодишната церемония по връчването на наградите "Златен глобус", на която Остин Бътлър спечели отличие за ролята си във филма "Елвис".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама