Елизабет Втора празнува 96-ия си рожден ден (СНИМКИ)


Елизабет Втора празнува 96-ия си рожден ден (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва днес 96-ата си годишнина в тесен семеен кръг, предаде "Асошиейтед прес".

За рождения си ден тя се оттегли в резиденцията си в Сандрингам, където ще бъде посетена от най-близките си. Очаква се британската кралица да изкара деня във вилата "Уд фарм" в имението. Там тя беше и на първата Коледа след смъртта на принц Филип през април 2021 г.

ВИЖТЕ ТУК КАК СЕ Е ПРОМЕНИЛА КРАЛИЦАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

За да отбележат случая, организаторите на Royal Windsor Horse Show пуснаха снимка на монарха, направена миналия месец в замъка Уиндзор, на която тя позира с понитата Байбек Кейти и Байбек Найтингейл.

Британската кралица Елизабет Втора отбелязва тази година и 70-ата годишнина от възкачването си на престола. Официалните тържества за платинения юбилей са насрочени за началото на юни и ще продължат четири дни. Те ще съвпадат и с честването на официалния рожден ден на монарха.  става кралица след смъртта на баща си крал Джордж Шести на 6 февруари 1952 г. Тя е най-дълго властвалият монарх в британската история.

НАУЧЕТЕ ТУК ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КРАЛИЦАТА

Кралицата беше почетена и с кукла Барби по нейно подобие по случай възкачването ѝ на трона. Облечена в рокля от слонова кост със синя лента, украсена с миниатюрни медальони и панделки, фигурата има и тиара по подобие на тази, която Елизабет носи в деня на сватбата си. Куклата ще бъде пусната в продажба в редица магазини в Лондон преди официалните чествания на платинения юбилей в началото на месец юни.

След като се възстанови от COVID-19 по-рано тази година, Елизабет Втора значително ограничи публичните си изяви, като обяснението е, че се придвижва трудно. В началото на пандемията тя се оттегли в замъка Уиндзор на около 40 километра от Лондон, където и досега е през по-голяма част от времето си. Престолонаследникът принц Чарлз присъства на повече от официалните ангажименти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама