Ето кои известни дами грабнаха наградите "Жена на годината" (СНИМКИ)


Ето кои известни дами грабнаха наградите "Жена на годината" (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Марина Абрамович, Джена Ортега, Джанел Моне са сред почетените на церемонията за връчване на наградите "Жена на годината" на списание "Харпърс базар", съобщи Би Би Си.

Тя се състоя в лондонския хотел "Кларидж". Годишният празник на луксозното модно списание, посветен на женските постижения, отличава дами от сферата на киното, музиката и изкуството.

Вижте още: 6 звезди, за които се вярва, че са членове на Илюминатите

Марина Абрамович беше избрана за артист на годината. Тази година пърформанс изпълнителката стана първата жена, подготвила голяма ретроспектива в Кралската академия. Тя се появи в червен тоалет, дело на модната къща на Вивиан Уестууд.

Джена Ортега, звездата от сериалите "Уензди" и "Писък" на стрийминг платформата "Нетфликс", взе отличието за пробив на годината.

Номинираната за награда "Грами" певица Джанел Моне стана музикант на годината като небинарна личност. Тя каза, че за нея е чест да получи тази награда.

"За мен е голяма чест да съм тук като небинарен човек", каза тя пред Би Би Си нюз. "Толкова е важно да продължим да имаме различни гласове в залата и да продължаваме да показваме хора извън двата пола".

Емилия Кларк от "Игра на тронове" получи наградата за актриса на годината. "Когато... 80 процента от лицата, които виждаш пред себе си, са все мъже зад и пред камерата, това може да те накара да почувстваш, че винаги е трябвало да бъде така - което обаче не е така. Тази вечер е толкова прекрасна, тъй като ни насърчава да видим това...", каза актрисата от "Игра на тронове".

Състезателката на английския национален отбор по футбол Алесия Русо пък спечели наградата за спортистка на годината.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама