Френска актриса: Виждала съм Жерар Депардийо да опипва и удря жени


Френска актриса: Виждала съм Жерар Депардийо да опипва и удря жени
Снимка: Getty Images

По-рано през годината 13 актриси и модели във Франция обвиниха в сексуално посегателство кино легендата Жерар Депардийо. Разбира се, актьорът излезе с опровержение, но сега се задава нова атака.

Френската актриса Анук Гринберг казва в интервю за сп. Elle, което ще бъде публикувано в четвъртък, че "всеки, който е работил с Депардийо, знае, че той посяга на жени", съобщи АФП.

Тя осъжда "оглушителното мълчание" от страна на филмовата индустрия и също така твърди, че е виждала актьора да "го прави" през 90-те години на миналия век.

Анук Гринберг е бивша партньорка на режисьора Бертран Блие, близък приятел на Жерар Депардийо. Тя иска по този начин да подкрепи актрисата Шарлот Арну, която познава добре и която казва, че е изнасилена два пъти в парижкия дом на актьора в края на август 2018 г. През 2020 г. Депардийо е обвинен в "изнасилване" и "сексуално нападение" в рамките на това разследване.

Срещу него има и показанията на 13 жени, които го обвиняват в сексуално насилие. Те са публикувани през април от новинарския уебсайт Mediapart. По време на тези разкрития парижката прокуратура съобщи, че "все още не е получила нови жалби".

В началото на октомври Жерар Депардийо публикува отворено писмо, в което отрича обвиненията срещу него, осъжда "линчуването", организирано от "медийния съд". Той настоява, че не е "нито изнасилвач, нито хищник". "Никога, ама никога не съм злоупотребявал с жена", пише той.

"Когато той казва (...), че никога не е нападал жена, аз съм го виждала да го прави през цялото това време", казва Анук Гринберг, имайки предвид 90-те години, когато е била партньорка на Бертран Блие, и снимките с Депардийо на филма "Мерси, живот", излязъл на екран през 1991 г. "Виждала съм го да слага ръце върху ханша им, да ги докосва по гърдите и между краката, като през цялото време се шегува. Чувала съм го да говори по цял ден за формите им, за това как би искал да ги смуче цял ден и никой никога не е казал нищо", обвинява тя.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама