И Вин Дизел е обвинен в сексуален тормоз


И Вин Дизел е обвинен в сексуален тормоз
Снимка: Getty Images/Guliver

Бивша асистентка на актьора Вин Дизел подаде в четвъртък съдебен иск срещу него, в който твърди, че той я е нападнал сексуално през 2010 г., и че е била уволнена само няколко часа по-късно, съобщиха световните осведомителни агенции.

В иска, подаден в съд в Лос Анджелис, Аста Джонасън твърди, че Дизел я е нападнал в хотелска стая в Атланта, където е работел по филма "Бързи и яростни 5 - Удар в Рио".

Вижте още: Обвинение след обвинение: Лизо се опитва да свали иск от дизайнерка

Представители на Дизел по правни въпроси и връзки с обществеността не са отговорили още на запитванията за коментар.

"Сексуалният тормоз на работното място никога няма да спре, ако влиятелните мъже са защитени от отговорност", казва Клер-Лиз Кътли, адвокатка на Джонасън, в писмено изявление. "Надяваме се смелото й решение да проговори да помогне за промяна и да даде сили на други жертви".

В иска си Джонасън твърди, че Дизел е опипвал насила гърдите й и я е целунал, след като е прекарал една нощ, забавлявайки се с няколко жени в хотелския си апартамент. Тя се опитала да се изплъзне и избягала в банята, но той я последвал. След това актьорът я принудил да го докосне, преди да я притисне до стената и да мастурбира пред нея.

"Вин Дизел е пренебрегнал ясните изявления на Джонасън, че не е съгласна с действията му", се казва в иска.

Джонасън била в стаята, за да помогне на актьора да избегне папараците на излизане от хотела. Няколко часа по-късно тя била уволнена.

В иска се казва, че Джонасън е мълчала години наред, "страхувайки се да говори срещу един от най-печелившите актьори в света".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама