Край на ветото: Името на Тейлър Суифт вече може да се търси в "X"


Край на ветото: Името на Тейлър Суифт вече може да се търси в "X"
Снимка: Getty Images

Бившата социална кмрежа Twitter, по настоящем "Екс", вдигна забраната за търсене на Тейлър Суифт вчера вечерта, след като блокира потребителите да я търсят заради разпространението на фалшиви изображения на поп певицата в социалната мрежа миналата седмица, предаде Ройтерс.

Вижте още: Сара Джесика Паркър дебютира с пиеса в Лондон (СНИМКА)

Търсенето беше активирано отново и социалната мрежа "ще продължи да следи за всеки опит за разпространение на такова съдържание и ще го премахне, ако го открие", заяви в изявление Джо Бенарох, ръководител на бизнес операциите в "Екс".

Какво наложи рестрикцията?

Търсенията на името на Тейлър Суифт в неделя следобед в платформата приключваше със съобщение за грешка и съвет за рестартиране. "Екс" нарече мярката временно действие, извършено поради предпазливост.

Едно от изображенията на Суифт, която беше обявена за "Личност на годината" от списание "Тайм" през 2023 г., споделено в "Екс", е било гледано 47 млн. пъти преди акаунтът да бъде спрян, твърди "Ню Йорк таймс".

Забраната за търсене дойде, след като м петък Белият дом нарече фалшивите изображения "тревожни" и подчерта, че компаниите за социални мрежи носят отговорност за предотвратяване на разпространение на подобна невярна информация.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама