Ето кои са най-влиятелните жени в света през 2023 г. според Forbes


Ето кои са най-влиятелните жени в света през 2023 г. според Forbes
Снимка: Getty Images

Както всяка година през декември, списание Forbes публикува класация на най-влиятелните жени през 2023 г., като списъкът включва множество имена от света на политиката, икономиката и шоубизнеса.

Вижте още: Жената на Брус Уилис говори открито за трудния празничен сезон

Тазгодишният списък на най-влиятелните жени се оглавява от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя беше назначена за председател на ЕК през юли 2019 г. Тя е първата жена на тази позиция и отговаря за законите, които засягат повече от 450 милиона европейци“, се посочва в решението.

Интересното е, че президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард е на второ място.

"На 1 ноември 2019 г. тя стана първата жена, която оглави Европейската централна банка. Като ръководител на европейската парична политика Лагард е изправена пред множество предизвикателства", съобщават от Forbes.

На трето място в списъка е вицепрезидента на САЩ Камала Харис, а на четвърто място е премиерът на Италия Джорджия Мелони.

Вижте още: Жерар Депардийо раздели Франция по отношение на сексизма

Изкачването на Мелони във власт е невероятно и нейното влияние е видимо, както в Италия, така и на международната сцена. Нейната позиция в класацията свидетелства за нейния политически нюх и способност да се ориентира в сложния свят на глобалната политика“, се казва в анализа.

"Ключът към прогреса се крие в баланса между твърдата и меката сила, отключвайки пълния потенциал на женското лидерство. Тази нужда никога не е била по-очевидна. Това е необходимост, на която трябва да обърнем внимание, за да създадем по-устойчив и справедлив свят“, заключават от Forbes.

Защо Тейлър Суифт се класира в челната петица, рамо до рамо с жени от световната политическа сцена?

Огромното издигане на Тейлър Суифт от 79-та позиция до Топ 5 на класацията на Forbes олицетворява нов архетип на влияние, който далеч надхвърля традиционните граници на забавлението. Икономическото му въздействие тази година е зашеметяващо: съобщава се, че само турнето на Суифт Eras е донесло рекордните 850 милиона долара. Неговите иновативни бизнес стратегии предефинираха индустриалните норми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама