Кристина Апългейл качи 30 кг заради заболяване (СНИМКИ + ВИДЕО)


Кристина Апългейл качи 30 кг заради заболяване (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Кристина Апългейт разкри, че е качила близо 30 килограма, откакто е диагностицирана с множествена склероза и сега се бори да ходи без подкрепата на бастун.

50-годишната актриса, която сподели диагнозата си през август 2021, не се крие от широката общественост и при всяка възможност споделя трудностите, които е изпитала, докато е снимала последния сезон на шоуто си в Netflix, Dead to Me, на фона на битката си.

„Това е първият път, когато някой ще ме види такава, каквато съм. Качих близо 30 килограма. Не мога да ходя без бастун. Искам хората да знаят, че съм много наясно с всичко това“, каза тя интервю за The New York Times.

Апългейт беше диагностицирана с множествена склероза по време на снимките на последния сезон на шоуто, което наложи 5-месечна почивка, за да може да започне лечението си.

Множествената склероза е заболяване, при което имунната система разяжда защитната обвивка на нервите и прекъсва потока на информация между мозъка и тялото. През 2008 лъчезарната актриса се бори с рак на гърдата, а през 2017 ѝ бяха отстранени яйчниците и фалопиевите тръби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама