5 звезди, които страдат от алопеция, както Джейда Пинкет Смит


5 звезди, които страдат от алопеция, както Джейда Пинкет Смит
Снимка: Getty Images

Когато Уил Смит се качи на сцената на Оскарите, за да удари шамар на Крис Рок, след като водещият комик се подигра с алопецията на Джейда Пинкет Смит, това накара социалните медии да хвърлят светлина върху самото заболяване.

Алопецията е временно или постоянно състояние, при което се наблюдава загуба на коса навсякъде по тялото. Има 3 вида алопеция, вариращи по тежест - петниста алопеция ареата, която включва малки плешиви петна, до универсална алопеция, при която се губи почти цялата коса по главата, лицето и тялото. Няма лечение и причините са неизвестни, въпреки че косата може да порасне отново с помощта на различни лечения.

Джейда Пинкет Смит беше откровена за битката си с косопад, описвайки я като „ужасяващо“ преживяване. Тя за пръв път говори за това през май 2018 година по време на епизод от поредицата си “Red Table Talks”. Но актрисата не е единствената холивудска звезда, която е страдала от този тип косопад. Ето кои са другите.

1. Тайра Банкс

В интервю за Wall Street Journal от 2011 година, супермоделът и водеща на “Dancing With The Stars”, Тайра Банкс, говори за това как стресът има голямо влияние върху нейната алопеция. Банкс говори за нивата на стрес и вредния начин на живот, чието първо проявление е било върху косата ѝ. „Как мога да говоря за това, без да се просълзя? Получих малка алопеция от стреса” споделя тя в интервюто.

2. Виола Дейвис

Само на 28 години актрисата, която е сред най-добре платените звезди в стрийминг телевизия, загуби голяма част от косата си заради алопеция. Тя каза пред Vulture, че има плешиво петно ​​​​на върха на главата си, за което по-късно разбира, че е свързано със стрес. Дейвис призна, че е носила перуки като патерица, защото толкова отчаяно е искала хората да си мислят, че е красива.

3. Селма Блеър

Звездата каза пред списание People, че е започнала да страда от ужасяващ косопад три месеца след раждането на сина си Артър Сейнт през 2011 г. Косопадът е бил толкова сериозен, че е губила адски много време, за да събира косата си в банята след душ.

4. Наоми Кембъл

Моделът разкри, че има тракционна алопеция - състояние на косопад, причинено от изкуствено удължаване на коса. В интервю за Evening Standard Кембъл каза, че „годините на удължаване“ са дали своята жертва. Когато е станала по-внимателна с грижата за косата си, кичурите ѝ са пораснали отново.

5. Кристин Дейвис

Звездата от „Сексът и градът“ е известна с дългата си и бляскава коса, но след края на сериала през 2004 тя забелязала, че косата ѝ започнала да пада ужасяващо. Към днешна дата тя е успяла да се пребори с проблема частично, но все още има тънки и слаби участъци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама