Леонардо ди Каприо финансира стипендии за климата в началното си училище


Леонардо ди Каприо финансира стипендии за климата в началното си училище
Снимка: Getty Images

Леонардо ди Каприо финансира стипендии и програма за обучение за климата в началното си училище към Университета на Калифорния в Лос Анджелис, където сам е бил стипендиант, съобщи Асошиейтед прес.

Стипендиите ще бъдат отпускани от следващата учебна година в Експерименталното училище към Университета на Калифорния в Лос Анджелис. Оттогава ще започне и Образователната програма по климатична справедливост.

Вижте още: Крисия заменя музикалната кариера за актьорска

"Имах късмета да посещавам Експерименталното училище благодарение на щедрите дарения на донори от Университета на Калифорния в Лос Анджелис и моят опит дълбоко преобрази мирогледа ми", казва Ди Каприо в изявление за Асошиейтед прес. "Горд съм, че имам шанса да предам опита си на онези, които иначе биха пропуснали тази възможност, и да помогна за създаването на програма, която ще насочи следващото поколение борци за климата."

Училището има за цел да предостави иновативни образователни методи на своите ученици, чиято възраст варира от 4 до 12 години.

Фондът за стипендии на Ди Каприо е за ученици, които се нуждаят от финансова помощ, каквато той е получил като дете през 80-те години на миналия век, и ще помогне на училището да поддържа разнообразието, което търси. Около 40% от възпитаниците му се нуждаят от финансова помощ.

Новата образователна програма за климата е предназначена за деца от предучилищна възраст до шести клас. Тя е посветена на науката, свързана с изменението на климата и за политиката и лидерството, необходими за справяне с него. Училището се стреми да използва местоположението си, до рекичка сред секвои в университетския кампус, за да се превърне в място за обучение по околна среда.

Леонардо ди Каприо е изявен природозащитник. Сумата на даренията не беше публично обявена, но от тях ще се възползват поколения ученици.

Леонардо ди Каприо спечели "Оскар" за ролята си в "Завръщането". Други филми с негово участие са "Титаник", "Авиаторът", От другата страна", "Имало едно време в Холивуд". Най-новият му филм е "Убийците на цветната луна", режисиран от Мартин Скорсезе.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама