Лили Иванова създаде фондация, прехвърля цялото си наследство на нея


Лили Иванова създаде фондация, прехвърля цялото си наследство на нея
Снимка: Лили Иванова Facebook

Лили Иванова създаде фондация на свое име, чиято цел е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и да повиши тяхното ниво, съобщават от екипа на примата.

По думите им Лили Иванова, която винаги е казвала, че принадлежи на своята публика, отдавна обмисляла как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко поколения българи. Затова във фокуса на дейността на фондацията първостепенно ще бъде съхраняване на творчеството на "най-големия български поп изпълнител за всички времена" и опазване на името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.

Вижте още: Лив Тайлър показа порасналите си деца (СНИМКИ)

В бъдещата си дейност фондация "Лили Иванова" ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби. Ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена-творец, превърнала се в икона.

За да изпълни целите си, фондацията ще разработва и реализира както собствени проекти, така и ще участва в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Цялото си наследство – духовно и материално, певицата също прехвърля на фондацията. В задълженията на фондацията влиза "опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и други", се казва още в съобщението.

Вижте още: Маги Сидерова неузнаваема, промени си формата на очите (СНИМКИ)

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство. С този свой акт Иванова завещава на най-голямата си любов – публиката, цялото си богатство – творчеството и всички активи от него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама