Линда Еванджелиста: Бях тормозена от мъжа ми, трудно се измъкнах


Линда Еванджелиста: Бях тормозена от мъжа ми, трудно се измъкнах
Снимка: Getty Images

Линда Еванджелиста е поредната известна личност, която разкри, че в миналото си е била подложена на домашно насилие. Супермоделът обвини бившия си съпруг - Джералд Мари, ръководител на агенцията Elite Model Management, в насилие и злоупотреби. Тя сподели това в документалната поредица на Apple TV+ "Супермодели".

58-годишната Линда добави, че вярва на другите жертви на Джералд и се възхищава на тяхната смелост. Преди три години седем жени обвиниха Мари в тормоз и сексуално насилие.

"Иска ми се справедливостта да бъде възтържествува. Бих искала такива кретени да се замислят два пъти и да се уплашат, а жените да знаят, че не са сами", каза моделът.

За излизането от връзка с насилие

Линда Еванджелиста обясни, че наистина ѝ е било трудно да се измъкне от тази връзка, в която е влязла на 22-годишна възраст. "Трудно е да направиш решителната крачка и да излезеш от една връзка. Разбирам това, тъй като самата аз съм живяла в такава. Ако просто бях казала, че искам да се разведа, нямаше да се получи", заяви тя.

"Не можете просто да се приближите до човека и да му кажете: "Искам развод". Това е невъзможно." Еванджелиста добави, че бившият ѝ съпруг я е пуснал да си тръгне, "когато е разбрал, че ще получи всичко". "Бях готова да дам всичко, за да получа свободата си."

Вижте още: Дъщерята на Мира Добрева разкри защо майка ѝ е била оперирана по спешност

Според модела Мари я е малтретирал по много преднамерен начин. "Знаеше, че не трябва да докосва лицето ми, което носи пари", каза тя.

Самият Джералд Мари отрича всички обвинения за оскърбително и насилствено поведение от негова страна. Според него той "никога не е извършвал и най-малкия акт на насилие".

Линда Еванджелиста и Джералд Мари бяха женени от 1986 до 1993.

За поредицата "Супермодели"

В документалната поредица "Супермодели" легендарните супермодели Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста се събраха, за да си спомнят за пътя към успеха в бранша, за приятелствата си и за живота извън модния подиум. Поредицата е режисирана от Роджър Рос Уилямс и Лариса Билс.

За трудностите на Линда Еванджелиста

Макар че много хора сигурно смятат, че животът на Линда Еванджелиста е бляскав и безгрижен, всъщност през последните години тя се е сблъскала с много сериозни проблеми. Наскоро супермоделът от 90-те разкри, че през последните пет години два пъти е била диагностицирана с рак на гърдата и е претърпяла двойна мастектомия.

Еванджелиста сподели в интервю за WSJ, че има "ужасен онкотип", което означава, че има много голям шанс ракът да се появи отново. "Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм напълно решена да живея."

Вижте още: Дебют: Риана показа новороденото си бебе (СНИМКИ)

Преди време пък призна, че е била обезобразена вследствие на козметична процедура за намаляване на мазнините, която я е накарала да изглежда подута и неузнаваема.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама