Майката на Лиса Мари Пресли оспорва завещанието ѝ


Майката на Лиса Мари Пресли оспорва завещанието ѝ
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившата съпруга на Елвис Пресли, Присила Пресли, иска съдия да обяви завещанието на покойната ѝ дъщеря, Лиса Мари Пресли, за невалидно. Подаденият иск оспорва валидността на поправка от 2016, с която Присила Пресли и бивш бизнес мениджър се отстраняват като попечители на имуществото. Те се заменят от двете най-големи деца на Лиса Мари Пресли - Райли Киоу и Бенджамин Киоу, който почина през 2020 г.

Присила Пресли твърди, че не е била уведомена за поправката, както е по закон, както и че името на Лиса Мари е изписано погрешно в документ, за който се предполага, че е подписан от самата нея. Подписът, освен че не съответствал на този на дъщеря ѝ, нямал нотариална заверка.

Вижте още: 5 факта за Лиса Мари Пресли, които не знаете

Единствената дъщеря на Елвис Пресли почина в калифорнийска болница на 54-годишна възраст на 12 януари, след като парамедици се отзоваваха на обаждане на телефон 911, в което се съобщава за жена със сърдечен арест. Следователят на окръг Лос Анджелис, който провежда разследване, все още не е посочил причината за смъртта ѝ. Лиса Мари Пресли беше погребана в семейния си дом, Грейсленд, на 22 януари.

Искът на Присила Пресли е сред първите от множество очаквани правни маневри около имуществото на Лиса Мари Пресли, единствената наследница на Елвис Пресли.

Остава неясно каква е стойността на имуществото. В съдебен иск, заведен от Лиса Мари Пресли през 2018, според който Сийгъл е управлявал неправилно тръста, се посочва, че той е на стойност над 100 милиона долара, но по-голямата част от тях са изчерпани.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама