5 факта за Лиса Мари Пресли, които НЕ знаете


5 факта за Лиса Мари Пресли, които НЕ знаете
Снимка: Getty Images

Лиса Мари Пресли е родена като легенда, почти със статут на кралска особа. Като единствено дете на Елвис и Присила Пресли, тя е живяла живот, който наистина е включвал всичко: загуба, любов, смърт, красота и непреодолимо желание за доказване.

Разбира се, това че е родена като дъщеря на Елвис, изобщо не означава, че нещата винаги са били лесни за Лиса Мари. Тя се е омъжвала и развеждала многократно и е майка на четири деца.

За неособено дългия си живот, Лиса Мари се бори историята ѝ да бъде разказана по начин, който е честен, силен и верен на това коя е тя. Ето какво не знаете за наследницата на един велик музикант – от времето, когато е израснала в Мемфис, Тенеси, до собствената ѝ кариера и всичко по средата.

Лиса Мари Пресли е бивш сциентолог

Майката на Лиса Мари, Присила Пресли, станала член на Сциентологичната църква, когато дъщеря ѝ била малко дете. Лиса Мари е израснала предимно с майка си в Лос Анджелис, прекарвайки време с баща си в Тенеси. Тя е била активен член на Църквата на сциентологията до 2012, когато е решила да напусне.

Този ход изненадал мнозина - в края на краищата Църквата на сциентологията все още рекламира себе си с цитат на своя уебсайт от Лиса Мари, в който тя приписва на движението заслугата, че се е отказала от наркотиците.

„Ако не беше сциентологията, щях да съм напълно луда или мъртва досега. Завинаги съм благодарна за технологията на сциентологията и на г-н Хъбард, който посвети живота си да помага на хората и на тази планета, както и за хората, които са посветили живота си да помагат на другите чрез сциентологията."

Лиса Мари Пресли се е омъжвала четири пъти

Лиса Мари Пресли определено вярва в любовта и се старае много за нея! Пресли е казвала заветното “Да” цели 4 пъти. През октомври 1988, когато била само на 20 години, тя се омъжила за актьора и музикант Дани Киоу. Двойката има две деца заедно - син Бенджамин и дъщеря Райли, но се развели през 1994. Същата година тя се омъжила за Майкъл Джексън, с когото се познавали от десетилетия. Бракът издържал само 2 години, докато не започнали делата срещу певеца. Четири години по-късно Пресли срещнала Никълъс Кейдж на парти. Сключили брак, но се развели няколко месеца по-късно. През януари 2006 Пресли се омъжила за Майкъл Локууд, който е баща на нейните близнаци Харпър и Финли.

Елвис кръстил самолет на Лиса Мари Пресли

Бащата на Лиса Мари, Елвис Пресли, бил известен с охолния си начин на живот и желанието си да се забавлява. Той закупил Convair 880 Jet през април 1975 за 250 000 долара по това време, което се равнява на около 1,3 милиона долара днес. След като го купил, Елвис го нарекъл Лиса Мари на малката си дъщеря. Той използвал самолета доста през следващата година, докато обикалял Съединените щати за концерти.

Лиса Мари Пресли открила починалия си баща

Елвис Пресли почина; на 16 август 1977. Обстоятелствата около смъртта му били трагични и в крайна сметка официалната причина за смъртта му била сърдечен удар.

Лиса Мари Пресли не говори често за деня, в който баща ѝ починал, но тя всъщност била у дома с него в Грейсланд в Мемфис. Открила го паднал на земята до тоалетната и се обадила на тогавашната му приятелка с думите “Татко се задуши в килима”. Лиса Мари била едва на 9 години, а тялото на баща ѝ останало вкъщи цели 3 дни.

Синът ѝ Бенджамин се самоубива през 2020

През юли 2020 синът на Лиса Мари Пресли и Дани Киоу, Бенджамин Киоу, се самоубил. Светът бил изумен да чуе новината за смъртта му, но никой не бил по-опустошен от родителите на 27-годишния младеж. Представител на Пресли каза пред People, „Лиса Мари не е добре психически - тя е с разбито сърце, неутешима и повече от опустошена, но се опитва да остане силна за своите 11-годишни близнаци и най-голямата си дъщеря Райли. Тя обожаваше това момче. Той беше любовта на живота ѝ."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама