Малко познати факти за прекрасната Одри Хепбърн


Малко познати факти за прекрасната Одри Хепбърн
Снимка: Getty Images

Никога не бихте си помислили, че елегантната Одри Хепбърн – актрисата, известна с класики като "Римска ваканция" и "Закуска в Тифани" – е гладувала като дете, но е истина.

След като преживява много трудности, Хепбърн се заема да помага на другите. "Най-доброто нещо, за което може да се хванем в живота, е да се държим един за друг", казваше тя. Много харесваме тази актриса, затова нямаше как да не споделим с вас тези 6 малко познати факта за нея.

Тя е гладувала

Отдавна се носят слухове, че Одри Хепбърн е имала хранително разстройство, но слабата ѝ фигура всъщност се дължи на факта, че е израснала в трудни времена. Периодът 1939-1945 г. е бил много тежък за семейството ѝ във финансово отношение (и не само). През май 1940 година, по време на Втората световна война, Хитлер напада нидерландския град Арнем, където живее бъдещата актриса. Немските войски изземват имуществото на семейството ѝ, принуждават ги да сменят английските си имена с немски, а също така им забраняват да говорят на английски. Няколко години те живеят в голяма мизерия, което причинява на Одри депресия, недохранване, анемия и увреден метаболизъм.

Одри с майка си

Тя е била специален посланик на УНИЦЕФ

Като посланик на УНИЦЕФ Хепбърн е посетила повече от 20 страни, сред които Турция, Еквадор, Хондурас, Судан, Бангладеш и Сомалия. Покойната актриса е била в райони, където децата и семействата са се нуждаели от храна, чиста вода и имунизация. Тя е докладвала за това, на което е ставала свидетел, появявала се е публично и е събирала пари за УНИЦЕФ, използвайки името и образа си, за да популяризира нуждата от хуманитарна помощ.

Тя е била интроверт

Най-вероятно не сте подозирали, но Хепбърн всъщност не е харесвала да бъде под светлините на прожекторите или да бъде заобиколена от фенове. Тя самата се е определяла като интроверт. "Много често имам нужда да бъда сама. Чувствам се много щастлива, ако от събота вечер до понеделник сутрин съм сама в апартамента си. Така се зареждам."

Вижте още: Тайните за красота на Одри Хепбърн

Тя никога не се е възприемала за красива

Преди време в интервю за Vanity Fair синът на Хепбърн, Лука Доти, беше споделил, че майка му не е знаела защо хората са я смятали за красива. "Тя си мислеше, че има голям нос и големи крака, че беше твърде слаба и нямаше хубав бюст. Поглеждаше се в огледалото и казваше: "Не разбирам защо хората ме виждат красива."

Одри със сина ѝ

Одри Хепбърн не е истинското ѝ име

Тя ще бъде запомнена като една най-легендарните актриси, но Хепбърн всъщност не е истинската ѝ фамилия. Тя е родена като Одри Катлийн Ръстън. Единственото дете на английския консул с австрийски произход Джоузеф Виктор Антъни Ръстън и втората му жена – бившата баронеса Елла ван Хеемстра, нидерландска аристократка. Баща ѝ по-късно прибавя към името си и фамилията на своята баба Кейтлий Хепбърн и фамилията му става Хепбърн-Ръстън. Одри започва да използва псевдонима Еда ван Хеемстра през 1940 г., защото "англозвучащото" име се смята за опасно по време на Втората световна война.

Тя не се е възприемала и за модна икона

"Никога не мисля за себе си като за икона. Това, което е в съзнанието на другите хора, не е в моето. Просто си върша работата." Одри също така е смятала, че стилът ѝ не е нищо специално. "Външният ми вид е достъпен за всички. С коса, вързана на кок, големи слънчеви очила и черна рокля, всяка жена може да изглежда като мен."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама