Мира Добрева и Жоро Мамалев застават зад инициативата за издигане на паметник на дядо Добри


Мира Добрева и Жоро Мамалев застават зад инициативата за издигане на паметник на дядо Добри

Провъзгласен от народа ни за Светец, дядо Добри беше най-големият дарител на храма "Александър Невски". През 2009 г. аскетът от Байлово отива при домакина на патриаршеската катедрала и му съобщава, че иска да дари над 35 000 лева. С дарението е реставрирана и украсена централната част на олтара. Дядо Добри е дарявал събраната милостиня и на столичните храмове „Свети Седмочисленици”, „Света Неделя” и много други. Отдаденият на православната вяра Добре Добрев почина през 2018 година на 103-годишна възраст.

Вижте още: Бакалова посрещна Нова година сингъл 

Журналистката Мира Добрева и актьорът Георги Мамалев категорично застават зад идеята за издигане на паметник на дядо Добри.

"Разбира се, че подкрепям тази инициатива. Колкото повече хора знаят за едно добро дело, толкова повече възможността един ден те също да направят добро става по-голяма. Доброто трябва да се споделя, защото, ако мълчим, лошото с кресливия си глас ще го заглуши", сподели Мира Добрева пред "България Днес"  и добави: "Нашата работа е да възвисяваме доброто. Дано делото на дядо Добри служи на младите за пример и да се роди следващият добротворец като него", каза още журналистката.

Към инициативата за вдигане на паметник се присъедини и обичаният от няколко поколения българи актьор Жоро Мамалев.

"Нужни са ни такива монументи, които да обединяват народа ни в тези смутни времена и да бъдат изразител на доброто, а не да ни разделят, както е случаят с паметника на съветската армия, на който не му е мястото там и изначално е със сгрешена идея", каза пред ежедневника звездата от "Оркестър без име" и допълни: "Дядо Добри събираше милостиня и я даряваше за ремонт и изграждане на нови храмове и църкви в цялата държава. Затова и от църквата трябва да бъдат по-активни в едно подобно начинание за този свят човек".

Вижте още: Трагедия: Нана загуби сестра си заради рак

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама