Откриха чешма в памет на Милен Цветков (СНИМКА)


Откриха чешма в памет на Милен Цветков (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

В памет на журналиста Милен Цветков, който трагично почина през 2020, беше открита чешма в София. Тя се намира на обръщалото на трамвай №10, близо до мястото, където Цветков загина. Средствата за чешмата са събрани изцяло от дарители, а остатъкът от събраната сума ще бъде преведена по сметката на децата на журналиста.

"Чешмата е символ на доброта, на нещо, което завещаваш на поколенията, защото дава вода, а тя е най-животворната субстанция. Идеята за изграждането ѝ е на журналистите Люба Ризова, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и колеги на Милен Цветков", коментира Манол Пейков, един от помогналите за събирането на средствата. "Милен Цветков беше светла фигура, човек, който търсеше смисъла, а такива хора трябва да се помнят", каза още Пейков.

Снимка: БГНЕС

Как загина Милен Цветков

Милен Цветков почина 19 април 2020 на 53 години в тежка автомобилна катастрофа на бул. "Черни връх" в София. Катастрофата беше причинена от 22-годишния Кристиан Николов, който шофирал под въздействието на наркотици. Автомобилът му се блъсна в колата на журналиста, който е чакал на червен светофар.

В края на юли т.г. Върховният касационен съд окончателно потвърди осъдителната присъда на Кристиан Николов. Според решението на съда престъплението е извършено при евентуален умисъл. Николов получи девет години лишаване от свобода.

Вижте още: Калина Крумова с разтърсващи думи, донор е на яйцеклетки

Кой беше Милен Цветков

От 1990 г. Милен Цветков е в БНТ, където работи в студентското предаване "Ку-ку", предаването "Телевизионен неделник", и като репортер и водещ на "По света и у нас". От 2000 г. е водещ на предавания по "Нова телевизия" - "Здравей, България", "Календар", "60 минути с Милен Цветков", "Часът на Милен Цветков". На 28 март 2020 г. започва предаването му "Alternativa" по TV 1.

 

 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама