Премахнаха восъчната фигура на Кание Уест от музея на Мадам Тюсо


Премахнаха восъчната фигура на Кание Уест от музея на Мадам Тюсо
Снимка: Getty Images

Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест от залата, в която посетителите можеха да я видят, предаде ДПА.

Това стана, след като няколко компании, сред които и Adidas, прекратиха партньорствата си с Уест и той отпадна от списъка на милиардерите на списание "Форбс" заради противоречивите забележки, които си позволи публично.

Моделът на американския рапър, който промени името си на Йе, е преместен в архив от музея.

"Фигурата на Йе (Кание Уест) е прибрана от атракционния етаж в нашия архив", обясни говорителка на Музея на Мадам Тюсо пред информационната агенция "Прес асосиейшън". "Всеки печели своето място в Музея на Мадам Тюсо в Лондон и вслушваме се в мнението на нашите гости и публиката кого очакват да видят".

Восъчната фигура на Кание Уест първоначално бе поставена в музея през 2015 г. заедно с тази на тогавашната му съпруга Ким Кардашиян.

Освен отстраняването на восъчната му фигура от Музея на Мадам Тюсо, изпълнителят бе принудително изведен от офис в Лос Анджелис на компанията, производител на обувки Skechers, където пристигна без предварителна уговорка. Уест и хората, с които дошъл, са били придружени до изхода от служители на компанията след кратък разговор. Не се съобщава целта на визитата в офиса.

Американският рапър заемаше по-рано тази година номер 1513 в списъка на богаташите на изданието "Форбс", като състоянието му се оценяваше на 2 милиарда щатски долара благодарение на неговите модни марки и сделката с Adidas. Във вторник обаче германската компания за спортно облекло обяви, че прекратява производството на Yeezy, модно сътрудничество с Уест, заради антисемитските изказвания на рапъра в социалните медии.

"Форбс" сега изчислява, че състоянието на изпълнителя вече е 400 милиона щатски долара - идващо от "недвижими имоти, пари в брой, музикалния му каталог и пет процентов дял във фирмата на бившата съпруга Ким Кардашиян, наречена Skims.

Агенцията за таланти CAA обяви, че е прекратила отношенията си с Уест. Модната къща Balenciaga също се отказа от сътрудничество с 45-годишния изпълнител, както и други компании.

Готов документален филм за Кание Уест също няма да излезе засега.

Изпълнителят бе критикуван по-рано този месец, че се появи с блуза с надпис "Животът на белите има значение" при представянето на последната му колекция на Парижката седмица на модата. Това е противоположен на известния лозунг "Животът на чернокожите има значение", емблематичен за антирасистките протести в САЩ през 2020 г.

В последните няколко дни бившата му съпруга Кардашиян и членовете на нейното семейство призоваха за край на "ужасното насилие и риторика на омразата" срещу еврейската общност, припомня ДПА.

Изпълнителният директор на Spotify Даниел Ек каза пред "Ройтерс", че коментарите на Уест са "ужасни", но че музиката му ще остане в платформата.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама