Принц Хари: Спестих неща за брат ми и баща ми, защото няма да ми простят


Принц Хари: Спестих неща за брат ми и баща ми, защото няма да ми простят
Снимка: Getty Images/Guliver

Принц Хари е оставил най-страшните си спомени извън мемоарите си в разкрития за семейството, като е заявил, че не иска "светът да знае, защото не мисля, че някога ще ми простят". Това е публикувано вчера в интервю пред "Дейли телеграф".

Принцът заяви пред британския вестник, че има достатъчно материал, за да напише още една книга, посветена най-вече на отношенията му с брат му принц Уилям и баща му крал Чарлз III, като коментарите му вероятно ще разтревожат още повече кралското семейство.

"Първата чернова беше различна. Беше 800 страници, а сега е сведена до 400 страници", каза той за книгата си "Резервен".

"Можеха да бъдат две книги, да го кажа така. И най-трудното беше да извадя някои неща. Има някои неща, които са се случили, особено между мен и брат ми, а донякъде и между мен и баща ми, за които просто не искам светът да знае. Защото не мисля, че те някога ще ми простят", добави той.

Непокорният принц заяви, че медиите имат "тонове мръсотия за моето семейство", но че "я замитат под килима заради пикантни истории за някой друг".

След месеци на очакване и всеобхватна рекламна кампания книгата на Хари "Резервен" беше пусната в продажба във вторник, а кралските приближени отвърнаха на изгарящите му разкрития.

Кралското семейство запази изумително мълчание, докато се трупаха болезнени подробности от книгата и серия от телевизионни интервюта преди публикуването ѝ.

В "Резервен" Хари представя 74-годишния си баща като емоционално осакатен, жертва на жесток тормоз в детството. Но сред многото противоречия в книгата Хари описва настоящият крал и като грижовен баща, който предпочита силен френски афтършейв и прави стойки на глава по бельо, за да облекчи болките в гърба, предизвикани от играта на поло.

В интервюто си за "Телеграф" Хари заяви, че изказва публично недоволството си не за да "срине" кралското семейство, а защото има "отговорност" да го реформира, за да защити децата и на принц Уилям.

Уилям, каза той, "ми даде ясно да разбера, че неговите деца не са моя отговорност".

Книгата излиза на фона на шестчасовия документален сериал на Netflix "Хари и Меган".

Проучване на YouGov от понеделник показа, че 64% от британците вече имат отрицателно мнение за някога популярния принц - най-ниският му рейтинг в историята - и че Меган също получава слаби оценки. 

Според "Ню Йорк Таймс" те могат да обтегнат и обществения интерес към родината на Меган.

"Дори в Съединените щати, които имат слабост към кралските особи в изгнание и като цяло са по-толерантни от Великобритания към изкупителните истории за преодоляване на травми и семейни дисфункции, има усещане, че има твърде много разкрития, които обществото може да понесе", пише бившият кореспондент на вестника в Лондон Сара Лайъл.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама