Принцеса Хая спечели най-скъпия развод в историята


Принцеса Хая спечели най-скъпия развод в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

Неведнъж сме ви споменавали за драматичната житейска история на принцеса Хая, която през 2019 година избяга от Дубай и потърси убежище в Лондон, укривайки се от съпруга си. Сагата със скандалния ѝ брак се разплете – принцеса Хая получи развод, при това най-скъпия в историята.

Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум от Дубай трябва да плати около 650 милиона евро за издръжка на децата им и разходи за сигурност на своята бивша съпруга. Това се смята за най-голямото финансово споразумение след развод, присъдено от английски съд. Съдия Мур каза във вторник, че владетелят на Дубай трябва да плати еднократна сума от 251,5 милиона паунда за три месеца, която ще включва разходите за охраната на принцесата. Делото на Върховния съд рядко обръща поглед към света на елита на Персийския залив и тяхното зашеметяващо богатство, но съдията не успя да скрие почудата си, казвайки, че това е „наистина безпрецедентен стандарт на живот“.

Хая избра да не иска пари самостоятелно като бивша съпруга, с изключение на разходите за нейната доживотна охрана плюс 97 милиона британски лири обезщетение, поискано за лични вещи, които е оставила в Дубай като колекцията от бижута от диаманти, перли, сапфири и изумруди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама