Процесът Хърд-Деп: "чудовището“ Джони срещу "унизителката“ Амбър


Процесът Хърд-Деп: "чудовището“ Джони срещу "унизителката“ Амбър
Снимка: Getty Images

"Тя обичаше онази страна на Джони, която виждаме във филмите - харизматичния, чаровния, щедрия. Това е мъжът, в когото тя се влюби. Чудовището излизаше наяве, когато той пиеше и вземаше наркотици", заяви пред съда Илейн Бредехофт, един от адвокатите на Амбър Хърд.

Звездата от "Карибски пирати" Джони Деп е упражнявал физическо и сексуално насилие над тогавашната си съпруга Амбър Хърд по време на запои с наркотици и алкохол, при които се е превръщал в "чудовище", заявиха адвокатите ѝ пред съда във вторник.

В деня на откриването на новия епизод от мащабното дело за клевета срещу Хърд в САЩ адвокатите на Деп контрираха, че обвиненията са неверни и са имали "опустошително" въздействие върху холивудската му кариера.

58-годишният Деп заведе дело за клевета срещу 35-годишната Хърд, след като през декември 2018 г. тя се описа за "Вашингтон пост" като "публична фигура, жертва домашно насилие". Актрисата така и не назова името на Деп, с когото се запознава през 2009 г. на снимачната площадка на филма "Дневникът на Рома", но той я съди за това, че е намекнала, че е домашен насилник, и иска обезщетение в размер на 50 млн. долара.

Хърд, която беше омъжена за Деп от 2015 до 2017 г., заведе насрещен иск, като поиска 100 млн. долара и заяви, че е претърпяла "необуздано физическо насилие и злоупотреба" от негова страна.

Илейн Бредехофт, един от адвокатите на Хърд, подробно описа предполагаемото малтретиране във встъпителната си реч в окръжния съд на окръг Феърфакс. Тя каза на съдебните заседатели, че ще им бъдат показани графични снимки. "На тях се виждат синини, порязани устни, изтръгната коса", каза Бредехофт. "На тях се виждат две мрачни очи, когато той я е ударил с глава. Той има в себе си огромно количество ярост", продължава тя. "Именно в проява на тази ярост г-н Деп е упражнявал вербално, емоционално, физическо и сексуално насилие над Амбър".

НАУЧЕТЕ КАКВО РАЗКРИ ПРЕДИ ВРЕМЕ АКТРИСАТА ЗА БРАКА СИ С ДЕП

Бен Ротънборн, друг адвокат на Хърд, заяви пред журито, че "зад червените килими, зад славата, зад парите, зад пиратските костюми ще видите кой е този човек в действителност".

Бенджамин Чу, един от адвокатите на Деп, отхвърли обвиненията в насилие и заяви, че актьорът никога не е удрял Хърд или която и да е друга жена.

"Никой никога през последните пет десетилетия не е обвинявал Джони Деп, че е упражнявал насилие върху жена", каза Чу.

Камил Васкес, друг адвокат на Деп, твърди, че именно Хърд е била агресивна, "хвърляла е неща по него, удряла го е". "Тя му казваше, че е страхливец, казваше му, че не е достатъчно мъж, защото не иска да остане и да се бие с нея", каза Васкес.

Кристи Дембровски, сестра и личен мениджър на Деп, беше първият свидетел, който даде показания, като заяви пред съда, че е била "уплашена", когато той е решил да се ожени за Хърд, защото не са имали предбрачен договор. Дембровски заяви, че двойката често се е карала и тя е резервирала допълнителна стая за Деп, когато той е пътувал със съпругата си, за да има къде да отиде и да се "скрие". Хърд често е обиждала Деп, наричайки го "стар дебелак" и подценявайки го, например, когато ѝ е казал, че "Dior планира да го използва в рекламна кампания, казва Дембровски.

"Тя каза: Dior, защо Dior иска да прави бизнес с теб? Те са класа и стил, а ти нямаш стил", признава Дембровски. Според нея Хърд е имала също склонност да "преувеличава" проблемите на брат ѝ с наркотиците и алкохола. Самата Дембровски никога не го е виждала да се "друса".

Чу заяви, че обвиненията в домашно насилие са навредили на кариерата на Деп.

"В продължение на почти 30 години г-н Деп гради репутация на един от най-талантливите актьори в Холивуд", каза Чу. "Днес името му се свързва с една лъжа, едно невярно твърдение, изречено от бившата му съпруга. Холивудските студия не искат да се изправят пред обществения отзвук с наемането на човек, обвинен в насилие", каза той. "Едно фалшиво обвинение може да унищожи кариерата."

Деп подаде жалбата за клевета срещу Хърд в Съединените щати, след като през ноември 2020 г. загуби отделно дело за клевета в Лондон, което заведе срещу вестник "Сън" за това, че го нарече "бияч на съпруги". През 2016 г. Хърд поиска ограничителна заповед срещу Деп. Разводът им бе финализиран през 2017 г., като Хърд получи обезщетение в размер на 7 млн. долара.

ВИЖТЕ ТУК КАКВО НАПРАВИ ТЯ С ПАРИТЕ

Състав от седем съдебни заседатели и четирима заместници разглежда сегашното дело между Деп и Хърд, изиграла главна роля в "Аквамен". Очаква се Деп и Хърд да дадат показания, заедно с актьорите Джеймс Франко и Пол Бетани и милиардера, шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск, бивше гадже на Хърд. Вероятно процесът, председателстван от съдия Пени Аскарате, ще продължи няколко седмици.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама