Прокуратурата повдигна обвинение на Белослава


Прокуратурата повдигна обвинение на Белослава

Надали има някой, който не е разбрал, че 49-годишната Белослава бе арестувана за 24 часа по Закона за МВР, след като на 11 юли около 3.30 часа е била спряна на столичния бул. "Александър Пушкин", а пробата с дрегер е отчела 1,25 промила алкохол в издишания въздух.

Мнозина вярваха, че този гаф ще се размине на певицата с ангелски глас. Оказва се обаче, че Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу певицата Белослава Йонова за шофиране след употреба на алкохол.

До проверката се стигнало, след като униформените забелязали Белослава да излиза от денонощен магазин. След като се качила на колата и потеглила, патрулът я спрял.

По-късно стана ясно, че преди да бъде задържана певицата е празнувала рождения си ден. Белослава отказала да даде кръвна проба, а в някои медии се появиха информации, че дрегерът не е бил калиброван. Те обаче се оказаха невярни - дрегерът, използван от полицаите от Шесто РПУ, е преминал технически преглед съгласно метрологичните изисквания.

На певицата не е наложена мярка за неотклонение, тъй като тя няма други нарушения или криминални прояви и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление, припомня Dir.bg.

За нарушението, извършено от Йонова, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева. Свидетелството й за правоуправление също ще бъде отнето за определен срок.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама