Род Стюарт отказа милиони за концерт в Саудитска Арабия, ето защо


Род Стюарт отказа милиони за концерт в Саудитска Арабия, ето защо
Снимка: Getty Images

Саудитска Арабия е една от страните с най-малко свобода на изразяване, жените нямат почти никакви права, а хомосексуалността е незаконна и наказуема със смъртна присъда.

Британският певец Род Стюарт се надява, че фактът, че отказва да направи концерт в Саудитска Арабия ще подчертае несправедливостите срещу ЛГБТ+ общността там, съобщи ДПА.

Преди време 78-годишният изпълнител също отказа възнаграждение от повече от един милион щатски долара, за да пее в Катар преди Световното първенство по футбол миналата година.

Вижте още: Илон Мъск заплашил Warner Bros: Ще изгоря студиото, ако изгоните Амбър Хърд!

„Благодарен съм, че имам избор дали да изпълнявам песни или не в Саудитска Арабия. Толкова много граждани там имат изключително ограничен избор – жените, ЛГБТ+ общността, медиите. Бих искал моят избор да не отида да подчертае несправедливостите там и да подбуди положителна промяна“, казва той.

Преди това в. Мирър“ съобщи, че неспазването на човешките права в страната е причината Стюарт да откаже възможността за концерт там – въпреки че му е била предложена „много по-висока“ сума от тази, предвидена в Катар.

През 2019 г. американската рапърка Ники Минаж отмени свой концерт в страната по същите причини.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама