Шахматната ни гордост Нургюл Салимова: Благодаря за подкрепата


Шахматната ни гордост Нургюл Салимова: Благодаря за подкрепата
Снимка: БГНЕС

Нургюл Салимова, която ни накара да се гордеем, достигайки до финала на Световната купа по шах в Баку, благодари на всички българи, които са я подкрепяли. На специална пресконференция тя каза още, че е щастлива, че трудът ѝ е оценен, а също така коментира второто си място.

"Усетих подкрепата на много българи и хора от целия свят, благодаря за което. Това ме зареди с много положителна енергия и ми показа, че трудът ми е оценен и че хората ме обичат."

Димитър Илиев Нургюл Салимова

Второто място в Баку

20-годишната Нургюл Салимова призна пред медиите, че на финала срещу рускинята Александра Горячкина е пропуснала добри шансове да я победи, но се е представила достойно. Според нея една от причините да не заеме първото място в състезанието е липсата на достатъчно опит. 

Вижте още: Вижте приятеля на Нургюл Салимова (СНИМКА)

Ново състезание

Талантливата състезателка обяви, че ѝ предстои да участва с много важен турнир.

"С това си класиране успях да придобия право да участвам в турнира на претендентките, който ще се състои в Торонто през месец април 2024.

Целта на турнира е да бъде определен противник на световната шампионка по шахмат за жени. Този турнир ще изисква много сериозна подготовка, разбира се, но това правя от детството си, това е мечтата ми. Радвам се, че съм успешна засега", обясни Салимова.

Вижте още: Дара Екимова е в болница, бори коварна болест (СНИМКИ)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама