Юксел Кадриев на съд, плаща едва 80 лв за общинско жилище


Юксел Кадриев на съд, плаща едва 80 лв за общинско жилище
Снимка: bTV

Юксел Кадриев явно категорично е решил, че няма  намерение да напусне общинското жилище в "Красно село", където живее срещу едва 80 лева наем на месец. Известният водещ е в съдебна битка с общината и кмета на столичния квартал.

Новинарят вече шест месеца води дело, опитвайки се да стопира заповедта на кметството да го изгони от общинския апартамент, който той, майка му и дъщеря му ползват срещу символичен наем от 80 лева на месец от 2011 г. насам. Такива жилища се полагат на социално слабите семейства с тежки финансови затруднения и без покрив над главите си.

Вижте още: Иво Сиромахов: Училището не е място, където някой друг да се занимава с вашите всичка, за да не ви се мотаят вкъщи

Началото на делото

През пролетта стана ясно, че Юксел е попаднал в списък с лица, които трябва незабавно да освободят общинските жилища, които ползват, тъй като доходите им не отговарят на критериите, пише в. "Ретро".

Кадриев многократно надхвърлял изискуемия доход за наемане на подобен тип апартамент и пред общината е декларирал, че получава възнаграждение в размер на над 75 хиляди лева за година, което означава, че заплатата му на водещ на новинарския блок на bTV възлиза на 6000 лв месечно. Той обаче не се съгласил доброволно да се изнесе от имота и веднага пуснал жалба в съда. Делото е стартирало още на 24 март 2023 г., но продължава да се точи и до ден днешен. От протоколите от съдебните заседания в Административния съд в София е видно, че Юксел не се явява лично на заседанията, а е представляван от адвоката си.

Вижте още: Маги Джанаварова проговори за мъжа до себе си (СНИМКА)

Въпреки че тв водещият е трябвало да напусне спорното общинско жилище още през пролетта, на същия адрес в "Красно село" все още се води дори неговата фирма. Не е ясно каква е причината Юксел да настоява да остане да живее в имот на общината при условие, че разполага със солидни доходи и би могъл да си позволи да се изнесе под наем или да си закупи своя недвижима собственост.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама