Звезда от сериала "Шеметни години" е осъдена на 30 години затвор (СНИМКА)


Звезда от сериала "Шеметни години" е осъдена на 30 години затвор (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Американският актьор Дани Мастерсън, известен с ролята си в сериала "Шеметни години" и виден член на Сциентоложката църква, беше осъден на 30 години затвор за две изнасилвания.

По време на съдебния процес три жени, също сциентоложки, го обвиниха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс между 2001 и 2003 г.

Съдебните заседатели се произнесоха в полза на две от жените, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

Вижте още: След скандала: Юлиан Вергов се завръща на екран, ето къде

По време на изслушването обвинението твърдеше, че актьорът е "дрогирал и изнасилвал" жертвите си.

Делото, което започна през 2017 г. след обвиненията срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, които предизвикаха движението #Аз също, повдигна и въпроси за ролята на Сциентоложката църква. По-специално две от жените казаха, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с полицията.

Защитата на Дани Мастерсън настоява, че версията на тъжителките за събитията се е променила през годините и предполага, че предразсъдъците срещу сциентологията може да са мотивирали процеса.

По време на предишния процес през ноември други съдебни заседатели отказаха да се произнесат, защото не постигнаха единодушие.

Дани Мастерсън става известен в края на 90-те години на миналия век с ролята си в сериала "Шеметни години", в който играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. Той участва с Аштън Къчър и в сериала "Ранчото" , но през 2017 г. беше отстранен, след като полицията в Лос Анджелис потвърди, че разследва обвинения в сексуално посегателство срещу него.

След ареста на актьора през юни 2020 г. окръжната прокуратура на Лос Анджелис е уведомила, че е снела други две обвинения в сексуално посегателство срещу него поради липса на доказателства и поради изтекла давност.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама