1-минутният японски трик, който премахва бръчки около очите


1-минутният японски трик, който премахва бръчки около очите
Снимка: iStock/Guliver

Шиацу е един от най-простите масажи, които можете да си направите сами. Смята се, че ефектите му са както превантивни, така и лечебни - можете да облекчите стреса и болките в ставите, но и да освежите кожата на лицето си. За щастие, само с няколко движения и потупвания, шиацу може да ви отърве и от бръчките около очите.

1. Как да се отървем от „пачи крак“

Бръчките в ъглите на очите са най-ясно изразените. Излагането на ултравиолетови лъчи и стареенето са двата основни виновника, но добрата новина е, че можем да направим много и да ги редуцираме. За начало поставете показалеца върху външните ъгли на очите си и затоплете малко зоната.

-Натиснете с пръсти, след което освободете напрежението. Можете също така да изтеглите кожата нагоре към слепоочията, без да освобождавате пръстите от зоната.

- Повторете това 3 пъти за 3 секунди от двете страни.

10 БЮТИ ТРИКА ЗА МЪРЗЕЛИВИ МОМИЧЕТА (ВИДЕО)

2. Как да преборим бръчките под очите

Кожата под очите е много тънка, което означава, че тя се набръчква и остарява по-бързо от останалите зони. За щастие, шиацу може да ни помогне да подмладим и тази област. Поставете показалеца, средния и безименния пръст върху костта точно под всяко око и натискайте активно за 10 секунди, след което отпуснете. Повторете упражнението два пъти.

3. Как да премахнем подпухналостта

Поставете показалеца си във вътрешните ъгли на очите. Оттам започнете да правите потупващи движения, следвайки контура на костта до края на окото. След като завършите упражнението, поставете както показалеца, така и средния пръст върху вътрешната и външната точка на очите си и леко ги натиснете надолу.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама