Какво се случва с тялото, ако си масажирате ушите ежедневно


Какво се случва с тялото, ако си масажирате ушите ежедневно
Снимка: iStock/Guliver

Стрес, тревожност, главоболие или сънливост - всеки има своя дял от неприятни моменти. Но решението за тях е доста просто - масаж на ушите! Това е наистина релаксиращо усещане, което може да освободи ума ви от проблеми и физически дискомфорт.

1. Болката в мускулите намалява

Нежното издърпване и триене на различни участъци от ушите ви, особено на лобовете, стимулира много нервни окончания, което пък помага на мозъка да освободи ендорфини. Известно е, че тези хормони ни карат да се чувстваме добре и помагат за облекчаване на болката. Също така, подобрят и кръвообращението.

2. Нивата на стрес и тревожност намаляват

Доста интересно проучване е проведено сред пациенти в период на инвитро процедури. Резултатите доказват, че масажът на ушите е изключително полезен при този вид стресова ситуация. Масажирайте ушната мида с бавни кръгови движения, ако се чувствате стресирани, неспокойни, уморени или раздразнени. Опитайте се да намерите точката, разположена в горната част на ухото, която се усеща като кухина във формата на триъгълник.

3. Облекчава главоболието

Докато болкоуспокояващите могат да имат някои сериозни ефекти върху тялото и здравето ви, стимулацията на ухото е безобидна. Можете дори да комбинирате масажа с някои по-естествени средства като чай от мента.

4. Помага за отслабването

Освен да спортувате редовно и да поддържате здравословна диета, можете да започнете да масажирате различни точки на ухото. Оказва се, че този навик може да насърчи по-бързото отслабване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама