18 съвета за коса, които всяка жена трябва да знае


18 съвета за коса, които всяка жена трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

За повечето жени е важно да изглеждат винаги безупречно. За да подчертаят красотата си, те често са готови да жертват голяма сума пари и време, за да постигнат това. Но всъщност може да улесним бюти режима си, като знаем няколко ценни трика.

Тъй като косата е много важна за нас, днес ви предлагаме няколко чудесни съвета как да се грижите за нея, за да бъде здрава и красива.

1. Няма нужда да се къдрите с маша, може да използвате просто лента за коса. Навийте леко влажната си коса около нея и преспете така. На сутринта ще получите желания резултат, който може да фиксирате с малко лак за коса, за да издържат къдриците ви повече време.

 

2. Решете косата си от корените към върховете, това ще помогне да й придадете естествен блясък.

3. За да прикриете израсналите си корени, може да се срешете на зиг-заг. По този начин, когато светлината пада върху линията на косата, тя се пречупва и разликата между различни цветове става по-малко забележима.

4. За да "обуздаете" хвърчащите косми, напръскайте чиста четчица с лак за коса и пригладете косата. 

5. За да защитите косата си от вредните UV лъчи, които изсушават косъма, не забравяйте да си слагате специални слънцезащитни продукти за коса, а също така шапка/шал.

6. Спете на копринена или сатенена калъфка, за да предотвратите заплитане.

7. Понякога най-лесният начин да придадете обем на косата си е да смените начина, по който я сресвате.

8. За да предотвратите заплитане на косата, използвайте гребен с широки зъбци, най-добре дървен, за да не се наелектризира.

9. Ако нямате време да измиете вече омазнената си коса, сложете малко сух шампоан или бебешка пудра в корените. 

10. Ако сте решили сами да боядисате косата си, е най-добре да се спрете на цвят, който е най-близък до естествения ви. По този начин, ако нещо се обърка, ще бъде по-малко забележимо.

11. За доброто на вашата коса е най-добре да използвате шампоани, които не съдържат никакви сулфати.

12. Ако все пак често използвате лакове за коса или гелове, е добре веднъж седмично да я миете с шампоани със сулфати, тъй като те ще помогнат да отстраните всички нежелани остатъци от силикон, които по-щадящите продукти на могат.

13. Използвайте вода с морска сол, за да поддържате къдриците си цял ден. Смесете 1 чаена лъжица морска сол с половин литър вода, след което пресипете в бутилка с пулверизатор. Напръскайте косата си, за да запазите къдриците си.

14. Вашата коса може да изгуби блясъка си, ако постоянно я миете с прекалено гореща вода.

15. Не търкайте косата си прекалено много, когато я сушите. Това ще направи косъма по-крехък. Препоръчва се да използвате мек плат, например стара тениска.

16. Масажирането на косата е прекрасен начин да увеличите циркулацията в скалпа и да стимулирате растежа. 

17. За да придадете обем на косата си, наведете главата надолу и започнете да я сушите от краищата.

18. Маслените терапии са страхотна грижа за накъсаната и изтощена коса. Използвайте леко затоплено масло от жожоба, бадем или зехтин. Нанесете върху скалпа с лек масаж и разрешете косата с гребен, за да попие маслото в космите. Увийте косата с хавлиена кърпа, леко загрята, изчакайте час-два и отмийте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама