3 бляскави идеи за парти грим и прическа


3 бляскави идеи за парти грим и прическа
Снимка: iStock/Guliver

Преди часовникът да започне да отброява последните минути от настоящата година, имаме още малко време, за да изпратим 2016-та с много стил и блясък! Всички коледни и новогодишни партита са в разгара си, затова ще ви предложим няколко идеи за грим и прическа, с които ще изглеждате невероятно стилно и ще оберете овациите на всяко събитие.

Модерна елегантност

Красивите, игриви, леко рошави вълни в косата са също толкова впечатляващи, колкото и прилежно оформените букли. За да ги постигнете имате нужда от сешоар, четка и широк гребен. Започнете да сушите косата сякаш ще оформяте къдрици. Разковничето на успеха е, че трябва да хващате по-големи кичури и да не "стягате" косата около четката. Когато сте готови с даден кичур, разрешете с широкия гребен, още докато гривата е топла. Най-горния пласт на косата можете да изправите с преса за коса или сешоар – което ви е по-удобно.

Що се отнася до грима, заложете на изчистен, леко опушен макиаж в земни тонове. Тъмните и изписани очи, както и силно контурираното лице не отиват на тази небрежна и ефирна прическа. Избягвайте гланцовите покрития на червилата и се доверете на изчистени матови нюанси.

Еклектичен шик

Ако си мислите, че прическите в стил „Великият Гетсби” са останали в миналото, жестоко се лъжете! Тази ретро шикозна фризура ще събере очите на всички гости на партито. Хубавата новина е, че ако фризьорката ви е с твърде натоварен график по празниците, можете да се справите с прическата и в домашни условия. Имате нужда от преса за коса, силиконов ластик, няколко форкети и спрей за блясък. За да създадете изкуствения боб изправете добре косата, след което я напръскайте със заглаждащ спрей или такъв за блясък. Вържете опашка ниско до тила и започнете да я навивате навътре. Когато стигнете до ластика започнете да подпъхвате косата под останалата, внимателно захващайки с форкети.

Разбира се, гримът трябва да е силен, за да кореспондира с ретро фризурата. Заложете на опушените очи, а за да добавите щипка модерно излъчване заменете традиционната черна очна линия с тъмно синя.

В стил "Сексът и градът”

Комбиниран с изрязана рокля и висящи обици, хлабавият френски кок може да изглежда невъобразимо секси! Не се плашете, че прическата внася строгост във визията, защото с този "модел" ще уцелите точно в 10-ката. Напръскайте все още влажната коса със спрей за блясък и изсушете, използвайки само пръстите си, без четка. Най-лесният начин да оформите нисък френски кок е да навиете цялата коса на фитил и да започнете да навивате "охлювче". След това съвсем леко извадете няколко кичура, които с помощта на форкети закрепете нежно към основата на кока, за да получите този разхвърлян и небрежен ефект.

Гримът, който отива на тази прическа, е семпъл, но и много секси. А нима има нещо по-секси от изкусно подчертаните скули? Използвайте хайлайтър и прасковен руж, за да постигнете бляскавия ефект, подходящ за парти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама