4 ценни съвета за косата


4 ценни съвета за косата
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена мечтае да има здрава, обемна и блестяща коса. Често обаче правите грешки, които тотално я съсипват. Взимате прибързани решения във връзка с цвета, дължината и прическата, които след това ви създават големи проблеми. За да не остане красивата коса само мит за вас, прочетете съветите ни:

1. Не се подстригвайте на всеки 6 седмици

Много специалисти съветват да подстригвате косата си постоянно, но не го правете. Това не е полезно за косата и не я предпазвате от накъсване. Напълно достатъчно е просто да я скъсявате по два-три пъти в годината. Трябва обаче да се грижите за краищата, които обикновено са най-проблемната част. Слагайте им подхранващи продукти като кристали, маски и т.н. Ако се грижите достатъчно добре за връхчетата на косата, те няма да цъфтят бързо и ще можете да оставите косата да расте.

2. Не правете резки промени 

Много голям шок за косата е рязката промяна на цвета. Ако той е много по-различен от естествения ви, трудно постигате желаните резултати. Последиците може да са фатални и да ви отнеме много време, за да възстановите косата си, затова не прибързвайте с тези решения, за да не съжалявате, когато е късно.

3. Консултирайте се със стилиста си 

Винаги преди да промените визията си, показвайте на фризьора точно каква прическа желаете. Ако не уточните, определено резултатът може да не ви хареса и да останете разочаровани. Много е важно да контактувате с фризьора си, за да сте сигурни, че няма да направи грешка с косата ви.

4. Поддържайте косата си 

Само подстригването на връхчетата не е достатъчна грижа за косата. Можете да се грижите за нея чрез маски (домашни или професионални), кристали, масла и др. Не трябва да я миете много често, защото това й вреди. Всекидневното измиване на косата с шампоан, пълен с химикали, вреди ужасно много на скалпа и на здравината на косъма. Също така заменете обикновения шампоан с такъв с по-лека формула, който щади косъма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама