4 неща, които трябва да знаете за миглите косъм по косъм


4 неща, които трябва да знаете за миглите косъм по косъм
Снимка: iStock/Guliver

Може би най-накрая сте се решили да получите онези пърхащи и обемни мигли, за които сте мечтали. Или иначе казано, искате „да се събуждате така“, както пее Бионсе. Но преди да посетите салона за красота и да си поставите мигли косъм по косъм, има няколко неща, които трябва да знаете.

1. Избягвайте кафето преди процедурата

Ако и вие обичате да се будите с вкуса на ароматно кафе, то значи това няма да ви хареса особено. Добре е да избягвате кофеина преди срещата си с козметик, защото кофеинът кара очите ви да сълзят повече, а това затруднява поставянето на екстеншъните.

2. Не носете грим в деня на лепенето

Не казваме, че трябва да се откажете от грима съвсем, но не забравяйте да го свалите поне няколко часа преди посещението си. Защо? Повечето демакианти съдържат олио и други мазни агенти, които дълго време се задържат в миглите ви. Това на свой ред ще затрудни лепилото, има риск да разтвори съдържата се в него смола, а и не е изключено да компрометира трайността на екстеншъните.

3. Спрете звука на телефона си

Със сигурност се чувствате безсилни, когато чуете телефона да звъни, докато очите ви са временно залепени. Насладете се на тихото време и оставете професионалистите да работят, защото лепенето на мигли е наистина прецизна процедура и изисква внимание.

4. Винаги почиствайте линията на миглите

Знаем, че понякога се случва да забравите очната си линия, но да не поддържате линията на миглите си чиста, когато имате удължения, е сигурна рецепта за бедствие. Дори когато не носите грим, не забравяйте да почиствате с клечка за уши, напоена в мицеларна вода.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама