4 стъпки към безупречните изкуствени мигли


4 стъпки към безупречните изкуствени мигли
Снимка: iStock/Guliver

Поставянето на изкуствени мигли е една от най-трансформиращите, но сложни техники за грим. Повечето хора "дебютират" в това начинание с обикновени мигли на лента, които трябва да се измерват, подрязват и лепят с доста агресивно лепило. Макар да са достъпно и на пръв поглед лесно средство за изкусителен поглед, по-добре пропуснете този вид изкуствени мигли. Гримьорката Гри Бас, която работи с Емили Блънт, Еми Росум и Тина Фей, препоръчва слагането на снопчета, следвайки тези 4 стъпки.

1. Извийте миглите

За да не изглеждат твърде изкуствено и пресилено, вашите собствени мигли трябва да се смесват с тези, които поставяте. Извиването създава основа, която безпроблемно ще поддържа тежестта на допълнителните снопчета.

2. Сложете спирала

Гри Бас предпочита да нанася спирала преди, отколкото след залепянето, тъй като вторият вариант може да доведе до слепване и получаване на топчета. Разбира се, можете да нанесете тънък слой и след това, за да добавите повече драматизъм.

3. Подгответе снопчетата предварително

За да постигнете максимален резултат, трябва да работите бързо. Най-добре подгответе всичко предварително – снопчетата, които сте избрали, трябва да са готови по ред на слагане, а на отделно място изсипете малко лепило от тубичката, за да не изстисквате всеки път.

4. Използвайте пинцета

Една от най-големите грешки, която жените правят с изкуствените мигли, е да ги поставят твърде далеч от линията на клепача и от външния ъгъл, а така очите изглеждат притворени и изморени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама