5 храни, които ще избелят зъбите ви по естествен начин


5 храни, които ще избелят зъбите ви по естествен начин
Снимка: iStock/Guliver

Казват, че най-красивият аксесоар за лицето на жената е усмивката с бели зъби. За съжаление с времето и начина ни на живот те потъмняват. Лошата новина е, че част от храните и напитките, които приемаме, са отговорни за това, но добрата е, че отново с приема на някои храни можем да избелим зъбите си.

Вижте още: Доказано: Това червено вино забавя процесите на стареене на кожата

Днес ви представяме 5 храни, които трябва да включите в менюто си, ако искате да избелите зъбите си по естествен начин:

1. Ягоди 

Ягодите често се препоръчват от специалистите за здрава и блестяща усмивка. Те съдържат ябълчена киселина, която помага за избелването на зъбите. Тя е естествен избелващ агент, който също така увеличава производството на слюнка, ако имате сухота в устата, което може да помогне и за предотвратяване на обезцветяване.

Въпреки това, не прекалявайте с ягодите, защото киселината им може да спомогне за износване на емайла ви с течение на времето.

Вижте още: Топ 3 причини зъбите ви да пожълтяват

2. Ананас

Ананасът е друг плод, който може да ви помогне да постигнете бялата усмивка, за която мечтаете. Той съдържа бромелаин, който може да разгради петна по повърхността на зъбите. Той е ензим, който действа като защитен щит за вашите зъби, но също така може да абсорбира пигменти по зъбите.

Трябва да се отбележи, че пресният ананас има най-високо съдържание на бромелаин, консервираният го губи по време на процеса на консервиране.

3. Целина

Преминавайки към зеленчуците, суровата целина е най-щадящ вариант за по-блестяща усмивка. Това е естествен абразив, който може да премахне повърхностните петна, докато го дъвчете. Целина е чудесен източник на фибри и витамини като витамин С и А, а текстурата на този зеленчук може да помогне за изстъргването на частици и бактерии от зъбите ви.

Вижте още: Поп звездата Хелси се грижи за кожата си с кърма

4. Моркови

Морковите също попадат в категорията "естествен абразив", което означава, че те помогнат за премахване на повърхностни петна.

Дъвченето на хрупкави и сурови моркови масажира венците ви и помага за премахване на плаката и бактериите от тях. Този зеленчук помага за укрепване на зъбния емайл, като осигуряват големи количества витамин А.

5. Млечни продукти

От малки ни учат, че калцият помага за поддържането на здравите кости, включително зъбите. Млечните продукти като сирене, кисело и прясно мляко осигуряват калций и фосфати, които укрепват емайла и подпомагат реминерализацията, потенциално намалявайки повърхностните петна. Тези видове храни също се борят срещу кариесите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама