5 известни дами от миналото и техните бюти трикове


5 известни дами от миналото и техните бюти трикове
Снимка: Getty Images

Знаменитостите са идоли за мнозина. Но често дори не се замисляме какво са готови да направят и какво всъщност правят, за да изглеждат зашеметяващо. Използването на кремове, подлагането на козметични процедури или нанасянето на елегантен грим не са единствените неща в техния арсенал.

Ето някои от интересните трикове, използвани от известните красавици от миналото.

Елизабет Тейлър

Когато Елизабет Тейлър щяла да присъства на важно събитие, тя прекарвала 2 часа в приготовление. След като се гримирала и слагала ролки на косата си, актрисата лягала известно време във ваната, за да фиксира грима си. Работата е там, че Тейлър не е харесвала матова кожа, докато водната пара придавала нежен блясък на лицето ѝ. Едва след като приключвала тази процедура, Елизабет се обличала и завършвала прическата си.

Вижте още: Любовни хроники: Елизабет Тейлър и нейните 7 съпрузи

Ингрид Бергман

Като почитателка на естествената красота, Ингрид Бергман не обичала да се гримира в ежедневието си. Правела изключение само когато ролите ѝ го изисквали. За да изглежда челото ѝ по-високо, актрисата бръснела част от косата си.

Грета Гарбо

Американската актриса Грета Гарбо е една от най-големите звезди от първата половина на 20 век. Тя измислила свой собствен трик, с който буквално да зашеметява хората с очите си. Тя нанасяла слой вазелин под сенките си, което подсилвало блясъка им и придавало яркост на цвета.

Вижте още: 5 тайни за красота от миналото, които ще ви изненадат

Одри Хепбърн

Когато Одри Хепбърн се снимала в "Римска ваканция", представителите на Paramount Pictures искали усмивката на актрисата да бъде перфектна. В едно от интервютата си Хепбърн споделя, че трябвало да носи капачка върху зъбите си, така че един от кривите ѝ предни зъби да не хвърля сянка върху следващия. Капачката винаги изчезвала и процесът на заснемане трябвало да бъде спиран често. В крайна сметка Одри посетила зъболекар и станала собственик на холивудска усмивка.

Ракел Уелч

Филмовата звезда нанасяла крем за виме върху лицето си за една нощ. Да, това е същият крем, който фермерите използват, за да улеснят живота на кравите по време на доене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама