Любовни хроники: Елизабет Тейлър и нейните 7 съпрузи


Любовни хроники: Елизабет Тейлър и нейните 7 съпрузи
Снимка: Getty Images/Guliver

Елизабет Тейлър е една от иконите на Златния Холивуд. Дори за сегашното поколение звезди изглежда, че актрисата е притежавала всичко — красота, слава и живот, изпълнен с любов. Тя е била толкова завладяваща, че е минавала по пътеката към олтара цели 8 пъти със 7 различни мъже. Затова не е изненада, че Елизабет Тейлър е известна с романтичните си авантюри точно толкова, колкото и с брилянтната си актьорска игра.

Елизабет Роузмънд Тейлър е родена през 1932 г. Пътят ѝ в Холивуд започва да се оформя още в ранните детски години, а през 50-те години красавицата вече се снимала в романтични филми. Тейлър за „нула време” се превърнала в най-добре платената филмова звезда през 60-те години, спечелила 3 награди "Оскар" и 4 "Златни глобуса".

Разкошната ѝ коса, фигурата на пясъчен часовник, редките виолетови очи и двойния ред мигли (поради генетична мутация) я направили толкова изящна, че някои учени дори анализирали чертите ѝ. Тейлър споделяла, че нейният екранен образ я карал да копнее да бъде истинска жена и съпруга. Освен това, била ужасна романтичка и виждала брака като начин да изживее зрелостта си.

Тя се омъжила за първия си съпруг на 18 години. Избраникът ѝ бил Конрад „Ники“ Хилтън-младши, наследникът на известния хотелиер, но двамата изкарали заедно само 8 месеца. Според слуховете двамата се разделили заради лошите навици на Хилтън.

Тейлър не губила време и година по-късно, през февруари 1952 година, тя казала „Да“ на британския актьор Майкъл Уайлдинг, който бил с 20 години по-възрастен от нея. Техният съюз довел до двама сина – Майкъл-младши и Кристофър. В интервю преди години Кристофър споделя, че когато са били деца, майка им е позволявала да играят с нейните трофеи Златен глобус, но не и с Оскарите. Когато кариерата на Тейлър катапултирала, връзката ѝ с Уайлдинг се влошила. 5 години след началото на приказката, двамата се развели.

Само месец след като прекратила брака си с Уайлдинг, Тейлър отново тръгнала по пътеката с третия си съпруг, развлекателния продуцент Майк Тод. Двойката имала едно дете на име Лиза. Тод очевидно е глезил жена си с изискани подаръци - от специална вечеря в Париж до поставянето на витрина с бижута в двора им. За съжаление, в този брак Елизабет останала вдовица, защото Тод загинал при самолетна катастрофа през 1958 г.

 

Четвъртият ѝ брак бил доста противоречив. Той бил с певеца Еди Фишър през 1959 и предизвикал бурна реакция, защото по това време Фишър все още бил женен за актрисата Деби Рейнолдс, но той бързо я изоставил, което довело до негативна публичност и за двамата. Тази любов продължила 5 години.

Бурната ѝ връзка с 5-ия (и 6-ия) съпруг ударила Холивуд като буря. Тейлър се влюбила в актьора Ричард Бъртън на снимачната площадка на „Клеопатра”. Двамата се оженили в рамките на същия месец, в който Тейлър се развела с Фишър (май 1964). Връзката им се прочула с това, че била изключително страстна и различни институции адресирали поведението им.

 

След като и двамата участвали в телевизионна драма около развода, Бъртън и Тейлър прекратили 10-годишния си брак през 1974 г. 16 месеца по-късно отново си казали „Да”, но само за година.

Предпоследният мъж от нейната брачна поредица бил строителният работник Лари Фортенски, който бил с 20 години по-млад от нея. Но за разлика от Тейлър, Фортенски не беше свикнал с светлината на прожекторите и в крайна сметка сложил край на отношенията им през 1996 г. Тейлър поддържала приятелска връзка с Уорнър и Фортенски до края на живота си.

Шестият съпруг на Тейлър бил политикът Джон Уорнър. Свързала ги общата им любов към конете, но след почти 6 години и те се развели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама