Без значение, че не си съвършен, някой ще те обича точно такъв, какъвто си!


Без значение, че не си съвършен, някой ще те обича точно такъв, какъвто си!
Снимка: iStock

Любовта не е състояние на перфектна грижа. Това е активно съществително име като „борба“. Да обичаш някого означава да се стремиш да приемеш този човек точно такъв, какъвто е, тук и сега.

За любовта трябва да се борим... всеки ден! И когато един ден срещнете човек, който е готов на тази борба, знайте, че той наистина държи на вас. Не се задоволявайте с по-малко! Помнете, че сте прекрасни такива, каквито сте. Да, вие не сте съвършени, но вашият човек ще ви обича не само заради прекрасните ви черти, но и заради недостатъците ви! Той ще иска да сподели живота си с вас, макар да знае, че понякога ще имате трудни моменти. Понякога ще се държите като луди, а друг път ще крещите от ярост. Но той ще ви приеме!

ТРУДНО СЕ ОБИЧА ДОБЪР МЪЖ

Затова... намерете човек, който ще ви каже всички тези неща:

"Обичам те точно такъв, какъвто си, дори…

Дори да ми кажеш нещо, което може да е обидно.

Дори и рядко да ми казваш, че ме обичаш.

Дори понякога да забравят важни дати и да закъсняваш за срещи.

Дори и да прегаряш много често вечерята.

Дори и да си в лошо настроение много често или да се цупиш за глупости.

Дори да имаш различно от моето мнение.   

Дори и винаги се опитваш да намериш свой собствен път.

Дори да не отговаряш напълно на очакванията ми.

Дори и да грешиш понякога... всички грешим, защото сме хора!

Дори и да....

Има хиляда и един начина, по които бихме могли да завършим това изречение. Без значение кои сме ние и какво очакваме, никой човек  не може да отговори на всяка наша потребност или да изпълни мечтите или стремежите ни. Всички сме различни. Никой от нас не е перфектен. Всички ние по един или друг начин не успяваме да изпълним очакванията на другите. Но ако отхвърлим другите просто защото те са различни от нас, в крайна сметка няма да имаме никакви отношения или поне няма да имаме отношения, които са здрави и ни вдъхват живот.

Лесно е да обичаме тези, които са любезни (или тези, които много приличат на нас). Но е необходима много смелост, за да оставим настрана собствените си нужди и желания и да позволим на другите да бъдат такива, каквито са!

И това може да го направим само един истински обичащ човек!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама